facebook share

Megjelenés dátuma: 2014. szeptember 19.

Júniusi számunkban beszámoltunk a „Rögtön Jövök” programról és weboldalról, melyet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara működtet lassan egy éve. Ezután júliusi számunkban megjelent a „Nyitott üzletek Fesztiváljára” szóló felhívás.

A tömegével üresen álló budapesti üzlethelyiségek jelensége és annak káros hatásai olyan probléma, mellyel foglalkoznunk kell. Mind a Fővárosi Önkormányzat „Rögtön jövök!”, mind a Kortárs Építészeti Központ Lakatlan programja erre a problémára keres innovatív megoldásokat – legújabb, ezúttal közös kezdeményezésünk, a Nyitott üzletek fesztiválja egyike ezeknek.

Helykereső projektek, szervezetek és üres üzlethelyiségek tulajdonosai is jelentkezhetnek a Fővárosi Önkormányzat és a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) közös szervezésében megrendezett Nyitott üzletek fesztiváljára (2014. szeptember 19. – október 19.).

A fesztivál keretében régóta kiadatlan üzlethelyiségekbe költözhetnek egy hónapra olyan ígéretes, feltörekvő kezdeményezések, melyek önálló helyet keresnek, szívesen kipróbálnák egy bérelt helyiség előnyeit és lehetőségeit és adott esetben a helyiségek bérlőivé válhatnak. A fesztivál alatt a tulajdonosok láthatóvá, megtekinthetővé tehetik a helyiségüket, a pályázók pedig vállalják annak minimális, szükséges helyrehozatalát.

Ezen Fesztivál keretén belül kerül sor 2014. szeptember 25-én 9.00 és 17.00 között az Ingatlanbörzére és Konferenciára a Bálnában, amelynek célja, hogy a magán és kerületi ingatlantulajdonosokat valamint a potenciális bérlőket közelebb hozza egymáshoz, és egyúttal a személyes találkozás lehetőségét is biztosítsa. A börze és a konferencia az üres üzlethelyiségek és ingatlanok bemutatásán túl, alkalmat nyújt, a különböző ingatlanhasznosítási gyakorlatok és stratégiák új irányainak megnyitására is. Rámutat a kis és középvállalkozások fejlesztési lehetőségeire valamint a különböző- létező, és tervezett- bérleti és pályázati konstrukciók is bemutatásra kerülnek.

Célcsoport: mikro-és kisvállalkozások, középvállalkozások, továbbá a kerületi önkormányzatok megszólítása a programhoz való csatlakozásra.