facebook share

Alapvető problémát jelent, hogy Budapest szerte sok kihasználatlan földszinti üzlethelyiség található, ezek jelentős része évek, évtizedek óta kiadatlan. Az üres ingatlanok jelentős anyagi kiesést okoznak tulajdonosaik számára, illetve potenciális használóikhoz sem jut elegendő információ az ezekben az ingatlanokban rejlő hasznosítási lehetőségekről.

A magán- és/vagy önkormányzati tulajdonosok üresen álló üzletei jelentős kiadásokat, állagromlást és értékcsökkenést mutatnak. Emellett a városarculat képét rontják, esetenként a lakosság közbiztonság érzetét csökkentik.

A Rögtön jövök program folytatásaként továbbra is cél az üzlethelyiségek vonzóvá tétele azok számára, akik új vállalkozásba szeretnének kezdeni. Hosszú távú cél pedig egy olyan fenntartható ingatlanmenedzsment megvalósítása, amelynek keretében a nehezen hasznosítható, régóta üresen álló, önkormányzati és piaci tulajdonban lévő ingatlanok hasznosítására nyílik lehetőség. Esélyt kell teremteni pl. a hazai társadalmi innovációs kezdeményezések, startup cégek számára, ötleteik kipróbálására, validálására, a megfelelő munkakörülmények kialakítására és a közösségépítésre.

 

RÖGTÖN JÖVÖK! KIBERELEM.HU

kiberelemhu

 

Figyelembe véve a korábbi Rögtön jövök! program tapasztalatait, valamint megvizsgálva a nemzetközi jó gyakorlatokat, hosszas előkészítő és tervező munka után alakította ki a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit KFT. a BUM Bevásárló és Tematikus utcák Nonprofit Kft. közreműködésével az új webes felület koncepcióját és struktúráját.

A projekt nevét megtartva a már ismert és bejáratott „Rögtön jövök” elnevezést, ugyanakkor azt célul kitűzve, hogy mindenki számára világos és egyértelmű legyen az ingatlanhasznosítási szándék, létrejött egy új webfelület, amely megfelel az elmúlt évek technológiai fejlesztéseinek, és domain névnek ezentúl a kibérelem.hu–t fogja a cég használni.

 

A kibérelem.hu egy olyan új és innovatív weboldal, amelynek célja:

• egy adatbázisban

• bárki számára hozzáférhető módon

• térképes kereső segítségével kiadó önkormányzati és magán tulajdonban lévő üzlethelyiségek feltűntetése, összefogása

• naprakész, megbízható demográfiai és piaci adatok biztosítása a lokális környezetről (lakosságszám, vásárlóerő, parkolás, tömegközlekedés, stb.)

• hasznos információ szolgáltatása kezdő vállalkozók számára

• az új üzlethelyiséghez vagy új vállalkozáshoz szakemberek ajánlása

• erős közösségi média jelenléttel vállalkozói közösség építése

• “Közösség hangjával” pedig mindenki javasolhat funkciót is az üres helyiségeknek.

 

A BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. a munka legelső fázisaként megkezdte az együttműködést a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara BUM Nonprofit Kft-jével (továbbiakban: BUM), valamint partnerként csatlakozott a Társasághoz a GFK Hungária Piackutató Intézet, mely a háttér-információkat szolgáltatja az ingatlanokhoz.

Az ingatlant kereső vállalkozók a kiválasztott ingatlanokról olyan hasznos piaci információkhoz jutnak a kiberelem.hu weboldalon, amelyek segítenek életképes vállalkozásokat beindítani.

 

Várható indulás: 2017 tavasz