facebook share

Megjelenés dátuma: 2015. 07. 08.

Kevés “falunap” szerzett magának olyan hírnevet, mint az elmúlt hét év alatt a Pozsonyi Piknik.

0828Pozsonyipiknik01_TEK

Titka valószínűleg az, hogy résztvevői, fellépői zömében azok a művészek, értelmiségi műhelyek, kézművesek, gasztronómusok, akik kötődnek Újlipótvároshoz: vagy itt születtek, itt laknak, vagy éppen ide készülnek költözni. Márpedig tehetségből és érdekességből nálunk szerencsére bőven akad, van miből választani. A Piknik hét év alatt egy roppant népszerű pesti találkahely, egy kulturális korzó lett, ahol minden kéznyújtásnyira barátok, ismerősök, kedvelt arcok, a kultúra és a gasztronómia standjai foglalják le a Piknikelőket. Ami a szervezett műsort illeti, 2015-ben is a legkedveltebb fővárosi színházi produkciók játsszák majd a főszerepet kedvenc színészeinkkel, énekeseinkkel. Új elem az idei színpadi műsorban, hogy az eddigieknél sokkal nagyobb teret és időt kapnak a fiatalok, független művészi műhelyek, színpadi produkciók. Több és többféle lesz a zenei kínálat is. Két világhírű zenekarunk, a Budapesti Fesztiválzenekar szabadtéri, a Pozsonyi Piknikre összeállított műsora, és a Liszt Ferenc kamarazenekar romantikus műsora mellett három könnyebb műfajú együttes is színpadra lép, az Urban Legend Trio, a Marge és a Pankastic. Mindhárman roppant igényes swing, blues és egyéb jazz zenei világot képviselnek. De az utánozhatatlan Darvas Ferenc is fellép, hogy egy szál zongorájával ragasszon oda százakat a színpad elé.

Az ismert nagy kőszínházaink mellet, mint a Vígszínház, József Attila színház, Játékszín, Madách színház, Operett színház, Karinthy színház, Centrál színház – felsorolni sem szeretnénk itt most mind- izgalmas produkciókkal jelentkezik például a Spinoza, Te rongyos élet című darabjával,  a Jurányi ház némi “Férfi szex”-szel, a Bethlen téri színház Stanna és Panna című előadásukkal, a Tünetegyüttes egy izgalmas, a közönséget is bevonó, tehát interaktív műsorával, a Spirit színház egyebek mellett a Cabaret-val, a Gólem színház legújabb Zsé-kategóriájával, az Atrium befogadó színház a Koma Nemzeti Vegyesbolt című előadásával. De az Orlai produkció – s ez meglepetés – egyik új sikerdarabját hozza el idén is a Piknik színpadára. Lesz japán dob-bemutató, Újlipótváros hastánc műhelye is visszatérő vendég, nem beszélve a kerület Fischer Annie zeneiskolájának növendékeiről, akik elindítják a hetedik Pozsonyi Piknik szeptember 5-én 10.00 órakor kezdődő programjait.

Nyáry Krisztián a Pozsonyi Piknik egyik alapítójára, Bächer Ivánra emlékezik majd velünk, míg Grecsó Krisztián saját műveiből ad elő, és aki illetve ami nélkül hét éve nincs Pozsonyi Piknik, az Lukács Sándor Radnóti verse.

Mindez, sőt, ennél sokkal több történik a két színpadon, a Jászai Mari térnél és a Radnóti Miklós utca Pozsonyi út sarkán. De figyelem, kisebb változással is kell számolni az idei Piknikek, ugyanis – bármilyen furcsa, hét év alatt kinőttük a Pozsonyi utat.  Hogy nagyobb legyen a tér, s levegőt is kapjon az a sok ezer résztvevő, egy utcával odébb költöztük: az idei, hetedik Pozsonyi Piknik helyszíne az Újpesti rakpart.  Várunk mindenkit szeptember 5-én 10.00-22.00 között megújult környezetben, de a régi szeretettel, s a régi szlogennel: “Gyere ki, s meg fogsz lepődni, mennyi barátod van!”

További információk: https://www.facebook.com/PozsonyiPiknik?fref=ts