facebook share

IMG_7858

Megjelenés dátuma: 2015. 11. 04.

Közel 50 fő vett részt a 2015. október 14-én megrendezett Őszi Tematikus Konferencián, melynek első állomása a Ráday utca volt. Célunk a figyelemfelkeltés és a Ráday utcát, valamint környékét érintő jövő évi változások feltárása volt. A helyszínt a társszervező Ráday Soho Egyesület egyik tagja biztosította, az Assisi Szent Ferenc Katolikus Főplébánia. Köszönjük, hogy a rendezvényünk itt valósulhatott meg.

A nap legfontosabb tapasztalata, hogy csak összefogással van esélyük a vállalkozóknak érdekeik érvényesítésére. Az elhangzott előadások is ezt erősítették meg.

Az Önkormányzat képviseletében Szűcs Balázs főépítész úrtól hallottunk a Ráday utca egységes városképének célkitűzéséről, a Bakáts tér felújításáról, a Csarnok téri új beruházásról, az Üllői út és a Közraktár utca tervezett átalakításáról, mely révén a Ráday utcában tovább lehetne csökkenteni az átmenő forgalmat. – előadása megtekinthető ITT.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Leitner Zoltán irodavezető, a Kamara elmúlt 165 évéről és a vállalkozók számára benne rejlő lehetőségekről beszélt.

A BUM képviseletében Király Gabriella bevásárlóutca menedzser, bemutatta a BUM tevékenységét, beszélt külföldi példákról, és mind azon megjelenési lehetőségekről, melyek a vállalkozók rendelkezésére állnak, továbbá a jövő évi tervekről.

A Magyar Urbanisztikai Tudásközponttól Ongjerth Richárd ügyvezető igazgató megerősítette, hogy egy-egy ilyen összefogás, utca és városmenedzsment milyen gazdaságélénkítő hatással van az adott területre és kiemelte, hogy brandet, márkát kell erősíteni ahhoz, hogy a Ráday utca ismét belföldi és külföldi turisták kiemelt célpontjává váljon. – előadása megtekinthető ITT.

A Ráday Soho Egyesület részéről Orbán György projektvezetőtől megtudhattuk, hogy az eseménymarketinggel egyre jobb eredményeket értek el, ám a szabadtéri rendezvények sajnos néha az időjárás áldozatává válnak. Az elmaradt szeptemberi rendezvényt kissé módosított formában november végén kívánják pótolni.

A hozzászólások többsége az önkormányzati fejlesztésekre vonatkozott, mellyel kapcsolatosan az önkormányzattal további egyeztetéseket kezdeményezünk. Szeretnénk, ha egy folyamatos párbeszéd alakulna ki, mellyel kapcsolatosan az önkormányzat nyitottságát fejezte ki. Ezentúl pedig, szükség van arra is, hogy a vállalkozók egymással is folyamatosan kommunikáljanak, egyeztessenek, mert csak jól átgondolt és mindenki számára elfogadható javaslatokkal lehet egy-egy ügyet a megfelelő fórum elé vinni.

Képek a rendezvényről