facebook share

Megjelenés dátuma: 2014. szeptember 19.

2014. október 4-5. Erzsébet tér

limeslogo LOGOallo

 

A Római Birodalom magyarországi (pannóniai) határszakasza teljesen lefedi hazánk dunai szakaszát, amely 417 km hosszan folyik Mosonmagyaróvártól Mohácsig.

2014. október 4-5-én, szombaton és vasárnap

„LIMES Kulturális Napok”

Magyar Limes a világörökség kapujában

 

címmel a KultUnio Alapítvány a Magyar Limes Szövetséggel együttműködve rendezvényt szervez Budapesten az Erzsébet téren, a Kempinski hotel előtt. Célunk, hogy a jelentős múltú római történelmi hagyatékokat összekössük a meglévő nem római turisztikai helyszínekkel és felhívjuk a figyelmet a rövidtávon elérhető UNESCO világörökségi címmel megnyíló rendkívüli gazdasági-turisztikai lehetőségekre (www.ripapannonica.hu).

A két napos program keretén belül a látogatók megismerkedhetnek a korabeli római kulturális és gasztronómiai jellegzetességekkel, a gyerekek részt vehetnek interaktív játszóházban, bemutatásra kerülnek továbbá római ruházatok, kézműipari termékek, kipróbálhatók lesznek ókori fegyverek, amelyeket bemutatását magyar és angol nyelven hallgathatja meg az érdeklődő közönség. A legjobb és legautentikusabb légiókat és gladiátorok hívtuk meg az egész napos programokra délelőtt 10 órától este 8 óráig.

További információk: https://www.facebook.com/kultuniobudapest?fref=ts

http://kultunio.hu/