facebook share

Fedezze fel a kultúra, a gasztronómia és a kiemelkedő sportesemények fővárosát, Budapestet!

Idegenvezetok Vilagnapja logo 2017 HUN-01

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a budapesti idegenvezetők 2017. február 23-26. között szervezik meg fővárosunkban az Idegenvezetők Világnapját. A rendezvény társszervezői a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), illetve a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM). Az esemény keretében több napon keresztül budapesti idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit.

A rendezvény fővédnöke: Tarlós István, főpolgármester

Az idegenvezetők jóvoltából idén is számtalan tematikus sétával, koncerttel, múzeumi tárlatvezetéssel várjuk az érdeklődőket és részt vehetnek buszon, hajón, villamoson szervezett városnéző túráinkon. Központi helyszínünkön, a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központban 2017. február 26-án turisztikai kiállítással és kulturális bemutatókkal is készülünk.

A rendezvény programjai folyamatosan bővülnek, kérjük, kövessék figyelemmel honlapunkat (www.bkik.hu) és Facebook oldalunkat, ahol folyamatosan frissítjük a szükséges információkat.

A részvétel a programok egy részén ingyenes.

Regisztráció a programokra

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!

A WFTGA nemzetközi szervezet (1985 jött létre) indította el ezt a turisztikai eseményt, Budapest – Deák Judit, a MISZ első elnökének kezdeményezésére – 1991 óta buszos városnézésekkel, a világörökségi színhelyeket bemutató gyalogos sétákkal ünnepli a szakma napját.

A főváros és több vidéki város idegenvezetői – a világszervezet céljával azonosulva – évről évre ingyenes városnézésekre hívják a hazai közönséget. Céljuk, hogy felkeltsék a helyi lakosság, a városvezetők, a média figyelmét az idegenvezetők szakmai felkészültségére, értékteremtő és közvetítő munkájára. Továbbá munkatapasztalataik, szakmai sikereik és problémáik megfogalmazásával befolyásolni, segíteni kívánják az országimázs-teremtésért felelős turisztikai, politikai döntéshozók munkáját.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Idegenvezető Továbbképző Központja (BKIK ITK) 2003-ban vette át a világnap szervezését és azóta minden évben ezzel az eseménnyel nyitja meg a turisztikai szezont.