facebook share
faf2017

2017-ben immáron tizenhetedszer Falk Art Fórum (2017. május 27.).

Évente egyszer ezen a kitüntetett napon valóban a művészetek utcájává válik a Falk Miksa utca. Mi mindent láthat, hallhat idén az ide látogató művészetrajongó? Mitől más a mostani fesztivál, és mi az, ami már hagyományosan ismétlődik?

 

Idén nem lesznek színpadok, helyettük az utcán, sátrakban kialakított, úgynevezett találkozóhelyeken zajlanak a különféle programok. Érdekes emberekkel beszélgetünk különféle témákról – főleg róluk, a szakmájukról. Závada Péter fiatal íróval, Tordai Hajnal jelmeztervezővel, Dr. Grád András műgyűjtővel, jogásszal, pszichológussal, és Tóth József, Füles fotóművésszel találkozhatnak és beszélgethetnek e találkozók résztvevői.

Radák Eszter festőművésszel, Varga Judit díszlettervezővel és Gáti Anna enteriőrtervezővel, Szegal Hanna Lea az Art&Antiquestreet művészeti menedzsere beszélget.

A zene 2017-ben is jelen lesz a FAF-on. Mondhatnánk, most is hozzá tartozik. Tálas Áron ad zongorakoncertet, míg az utcán Váczi Eszter, a By The Way, valamint Záthor Gábor tangóharmónika előadóművész szórakoztatják a közönséget. A Haas Daléria Gangversenyén hagyományosan Weszely Ernő tangóharmónikázik.

 

Folytatódnak a tavalyi nagy sikerű művészeti és várostörténeti séták az utcában és a galériákban Schneller János művészettörténész vezetésével.

 

S mit láthatnak a galériákban? Balansz címmel Szanyi Borbála festőművész első önálló tárlatát rendezi meg a MissionArt Galéria. A Moró Antik Különleges műtárgyak című kiállításán olyan keleti- és fegyvergyűjteményből származó műtárgyakat állít ki, amelyek meg is vásárolhatóak. A Wladis Galéria papíron, vásznon, márványban, bronzban megörökített arcképekből rendez tárlatot annak megmutatására, hogy ilyenek voltunk, vagyunk és leszünk. A Bardoni Interieur a FAF alkalmából Makláry Kálmán festőművész alkotásait állítja ki. Hári Anikó ékszergalériája Magyarországon eddig ismeretlen csiszolású drágaköveket mutat be, amíg meghívott vendégei, egy ötvösöket oktató iskola tanulói a szakma fogásait mutatják be. A BÁV Szent István körúti antikvitása a fesztivál napján helyszíni értékbecsléssel és szakmai bemutatóval várja a látogatókat. A  bútorkészítés során használt fafajtákat, valamint az intarziakészítés és fafaragás rejtelmeit mutatják be a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola diákjai segítségével.

 

A Bujanovics Régiségboltban az antik ezüstök és a faliórák szomszédságában nagy számban és változatosságban találhatók régi sétabotok. A Darius Antiques látogatói egy neves magyar szobrászok műveiből álló gyűjteményt tekinthetnek meg. Az Európa Galériában Lex Mihály az életről, a kitaszítottakról, a társadalom perifériáján élő emberekről készült fotóit állítja ki Türelmes életképek címmel.

A Haas Galéria első ízben rendez tárlatot kizárólag akvarellekből. A galéria Remekművek – Remek művek sorozatának XI. részeként Nicolas Schöffer, magyar születésű francia képzőművész Próféta című festménye kerül bemutatásra.

A Magyar-Francia Galéria a 19. századi szalonok világába kalauzolja el látogatóit, a Magyar Kerámia Galéria pedig a magyar art deco és a későbbi évek retró kerámiatárgyait vonultatja fel ezen a napon.

Ha mindezek láttán elfáradnak, idén is pihenhetnek a Falk Miksa utca művészek által festett padjain.

Minden látogatónknak jó szórakozást kívánunk!

a FAF szervezői

 

 

Kiállítók a Fesztiválon (a lista nem teljes):

 

 

 

zalai

 

Zalai dödölle

A tevékenységünk 1990-ben egyéni vállalkozóként kezdődött.

Zalai nép egyik legrégibb remeke, minden földi halandónak meg kell kóstolnia – kihagyhatatlan étek.

 

 

 

 

20160429_173954

 

 

Kürtös Kalács – Szépligetiné Gabriellától

 

 

 

 

 

szaszkaroly

 

 

Szász Károly ipar művész, aki antik porcelánból készít ékszereket, valamint Sonja Adler süteményes szobor alkotásait is készíti

 

 

 

 

01_városrészek_ff

 

Az Urban Sidewalker tervező csapat grafikái Budapestet mutatják be lenyűgöző aprólékossággal. Stílusok és változatos színhasználatuk nemcsak a modern, hanem a klasszikus ízlésűek figyelmét is felkeltik. Tavaly májusban a WAMP design közösség őket jutalmazta a hónap tervezője címmel.

 

 

 

 

 

IMG_1231

 

 

Fragola – kézműves fagylalt

 

 

 

 

 

 

kilim

 

Kilim szőnyegek

Van egy különös hangulatú, varázslatos hely az Irányi utcában, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni, és ahol nem lehet fél óránál kevesebbet eltölteni. Ez a KILIM. A kilimek szőtt, csomózás nélkül készült szőnyegek és nomád használati tárgyak Közép- és Kisázsiából, a Kaukázusból és Észak-Afrikából.

 

 

 

 

 

hari_eotvoskepzo

 

 

A Dél Budai Spektrum Oktató Kft., ötvös képzője is ott lesz a rendezvényen Hári Anikó meghívására. Az iskola tanulói a speciális brett asztalok mellett az ékszerkészítés különböző fázisait, ezen kívül cizellálást és kemencében történő zománcozást mutatnak be.

 

 

 

Teljes program ITT!