facebook share

Megjelenés dátuma: 2015. június 15.

Játék a számokkal – 2015-ben rendeztük meg a 15. Falk Art Fórumot!

 

Érdeklődők ezreit vonzotta 15. alkalommal is, a sétálóutcává alakult Falk Miksa utca május 16-án. Jöttek műértők és műkedvelők, jelenlétükkel bizonyítva, hogy a Falk Art Fórum éppúgy szól a szakmai, mint a kultúra iránt érdeklődő szélesebb közönségnek. Az V. kerületi Önkormányzattól a Jövő Városáért díj arany fokozatát elnyert rendezvény immár hagyomány – ugyanakkor képes mindig kellemes meglepetésekkel is szolgálni.

Összefogás volt ez a javából, sokan osztozhattunk a sikeren. Szervezőként természetesen büszkék vagyunk a népes vendégseregre, a színvonalas programokra, a jó hangulatra – és legalább ennyire a lelkes és hozzáértő együttműködő partnerekre.

A galériákban nyílt kiállítások, előadások, tárlatvezetések olyan művészeti és kulturális programoknak adtak teret, melyek mind a szakma, mind a tapasztalatlan látogatók számára vonzóak voltak, egyúttal kísérletet tettek a művészi érték sajátosságainak esztétikai, filozófiai és gazdasági szempontból történő bemutatására.

A teljesség igénye nélkül: a Körmendi Galéria Gádor István kétszeres Kossuth-díjas keramikus és szobrászművész, a modern magyar kerámia megteremtőjének alkotásaiból, a MissionArt Galéria Fajó János gyűjteményéből rendezett kiállítást. Egy bank trezorjában érezhették magukat, Hári Anikó ékszergalériájában, ahol az egész világon ritkaságnak számító, különleges, igen költséges eljárással előállított rózsaszín gyémántok voltak láthatóak.

A Wladis Galériában Érmek, érmék, plakettek elnevezésű kamarakiállítást, a Neodeco Galéria Mindenami retro tárlatot, a Moró Antik japán fametszeteket mutatott be a látogatóknak.

A Bardoni Galériában Károlyi Ernő Budapestje címmel nyílt kiállítás, a Haas Galéria, szokásos „Remekművek – remek művek” sorozatában Kádár Béla Mulatozók című festményét mutatták be, és Kecskeméti Kálmán grafikáiból rendeztek tárlatot. A Rocaille Galéria Eros Gianini festőművész műveivel készült az alkalomra.

Városi legendák címmel indult séta a Falk Miksa utcában. A művészeti befektetésekhez adott tanácsokat Kenessei András művészettörténész a Nagyházi Galériában. A SIL Design Centrum napjaink modern konyháját mutatta be.

A fiatal generáció is képviseltette magát, bemutatkoztak a Képzőművészeti Egyetem hallgatói és a nemrégen végzett diákokból alakult Új Alkotóműhely csoport.

Nem feledkeztünk meg a gyerekekről sem, akik a mindig nagysikerű, kalandos kvízjátékban vehettek részt, a Miksa Café aszfaltrajzolásra invitálta őket és a Zsonglőr Eszköztár vezetésével a zsonglőrködést is kipróbálhatták.

A Falk Miksa utcában működő vendéglátóhelyek is alkalmazkodtak a rendezvény szellemiségéhez. A Pilot Art Caféban Budapest titkai címmel Lantos István fotográfiáit láthattuk, a Miksa Caféban slam poetry bemutatón vehettünk részt. A Tóth Kocsma utcabált szervezett.

A zene mindig hozzá tartozik a FAF-hoz. Az idei szereplők – immár hagyományosan – Váczi Eszter és együttese, Dévai Nagy Kamilla, egy fiatal együttes a Medley’s valamint a Tóth Aladár zeneiskolások. Horgas Eszter és tanítványai a Nagyházi Galériában léptek fel. A Haas Daléria Gangversenyén – ahogy már megszoktuk – Weszely Ernő zenélt, a Pintér Galériában a Grencsó Open Formula free jazz koncertjét hallhatták.

Valamint nagy sikerű divatbemutatót is láthattak a látogatók, ahol hétköznapi hölgyek voltak a modellek és valóban hordható ruhákat mutattak be.

20150516_173526 20150516_173749

További képek

 

20150516_141943  20150516_143654  20150516_170256  20150516_170310  20150516_172815  IMG_1252