facebook share

Megjelenés dátuma: 2014. október 9.

A Design Hét részeként rendezte meg újra a Kult11 Egyesület az Eleven Design Hétvégét október 3. és 5. között a Bartók Béla úton. A háromnapos kulturális esemény és design hétvége célja az volt, hogy a környék lehetőségeire irányítsa a figyelmet.

A szervezők, az először 2014 májusában megrendezett Eleven Kreatív sikerén felbuzdulva döntöttek úgy, hogy október 3. és 5. között újra megismétlik az eseményt, immáron a Design Héthez kapcsolódva. A rendezvényt a közösségi igény hívta életre, bizonyítva azt, hogy szükség van olyan sokakat megmozgató kulturális eseményekre, melyek hozzásegítik a városlakókat közvetlen környezetük megismeréséhez és bepillantást is nyerhetnek a kortárs alkotók innovatív ötleteibe is.

A három napon át tartó Eleven Design Hétvégének ismét a Bartók Béla Boulevard (BBB) adott otthont. A környék szinte minden vendéglátóegysége és kiállítótere közreműködött a programok megszervezésében, így mindenki megtalálhatta a kedvére valót. A tavaszi rendezvény egyik legsikeresebb elemét a workshopok jelentették, ezért most nagyobb hangsúlyt kaptak: volt köztük ékszerkészítéssel, papír újrahasznosítással, 3D nyomtatással és süteménykészítéssel foglalkozó is, de akinek volt kedve, megalkothatta saját, egyedi lámpáját. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, hiszen a különböző rajzos programokon túl a cukorkakészítés fortélyait is megtanulhatták.

A gasztronómia szerelmesei egy különleges kóstolón és a kávékultúráról szóló előadáson vehettek részt, a divat iránt érdeklődők pedig textil – és divattervezők munkáit ismerhették meg egy bemutató keretében. Az Eleven Design Hétvégén ezúttal rendhagyó módon az irodalom is helyet kapott: a Gömbhalmaz írói csoport fiatal költői közül többen is felolvasást tartottak.

 

Néhány kép a hétvégéről:

további képek és leírások a facebook oldalon.

https://www.facebook.com/ELEVENdesignhetvege