facebook share

Megjelenés dátuma: 2015. 09. 09.

A hagyományos és a duális rendszerű képzések közötti legnagyobb különbség az, hogy a hallgatók az elméleti tudásukat a munkahelyen – eltöltött a képzés teljes időszakát végigkísérő duális gyakorlati idő alatt – elmélyítik, kibővítik és gyakorlati praktikákat, módszereket sajátítanak el.
A duális képzésben részt vevő hallgató terhelése kettős: egyrészt hasonlóan a tisztán alapképzésben résztvevő hallgatókkal azonos időrendben részt vesznek a főiskolai képzésben, másrészt duális gyakorlati időt töltenek el vállalati környezetben, mely a főállású munkaviszonnyal azonos terhelést jelent számukra. Ebben a konstrukcióban a hallgatók a főiskolai éveik alatt megszerzik a munkahely által igényelt készségeket (pl. vezetési készség, kommunikációs gyakorlat, projektirányítási ismeretek), megismerik a vállalat kultúráját, szocializálódnak. Ez biztosítja, azt, hogy a duális képzési rendszerből olyan versenyképes munkavállaló kerül ki a munkaerőpiacra, aki azonnal – több hónapos vagy akár több éves betanulási idő és külön költségráfordítás nélkül – képes teljes értékű munkát végezni.

Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara és a BUM Nonprofit Kft. kidolgozott egy gyakorlatorientált duális képzést, melynek keretében a BA Kereskedelem és Marketing alapképzésben résztvevő hallgatók elméleti képzésük mellett a szolgáltatási és szervezési területen szerezhetnek szakmai gyakorlatot.

A duális képzés felépítése

-    a képzés tanéveként 48 hétből áll,
-    26 hetet az intézménynél,
-    22 hetet a vállalatnál tölt a hallgató,
-    a 7. félévben 15 hetes vállalati gyakorlatot teljesítenek a hallgatók.

Vállalatunk egyik alapértéke a fejlődés, ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a nálunk tanuló hallgató akár több terület munkájába is betekintést nyerjen és alapos, gyakorlati tudást szerezzen a kereskedelem, szolgáltatások, a marketing és a szervezés területén.

További információk a duális képzésről: http://www.dualisdiploma.hu/index

A Duális Képzésben rengeteg lehetőség rejlik, ezért reméljük, hogy egyre többen vesznek majd részt ebben a programban!