facebook share

szabadterinyariKultúrák és kontinensek fesztiválja
TÖBB MINT SZÍNHÁZ: ÉLMÉNY!
Júniustól augusztusig, 12 hétvégén.

 

 

 

Különleges programokat kínálunk a kultúra és a szórakozás jegyében Budapest szívében, a Margitszigeten. Egyéni és csoportos látogatóknak, a család minden korosztálya számára, Magyarország legnagyobb szabadtéri színházában, a Margitsziget csodálatos természeti környezetében, a műemlék Víztoronynál. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad a nyári hónapokban Budapest legnagyobb összművészeti fesztiváljának ad otthont. – Hamarosan kedvezményes jegyekhez juthat a BUM Nonprofit Kft-n keresztül, érdemes lesz oldalunkat figyelni!


2017. június 09.

Nyitókoncert a Nemzeti Filharmonikusokkal sztárvendég: Hilary Hahn hegedűművész A reformáció 500. évfordulójának jegyében idén a 170 éve elhunyt zeneszerző, Mendelssohn művei csendülnek fel a nyitókoncerten, elsőként a Reformáció Évéhez kapcsolódó V. (Reformáció) szimfónia. Az ünnepi Mendelssohn-estet a Nemzeti Filharmonikusok tavaly elhunyt alapító-igazgatója, a kétszeres Kossuth-díjas karmester, Kocsis Zoltán emlékének ajánljuk. Karmester: Hamar Zsolt

2017. június 17.

Y’AKOTO koncert A ghánai születésű énekesnő, Y’akoto először lép fel Magyarországon, a Budapesti Nyári Fesztivál meghívására. Sötét, kifejező hangja miatt Y’akotót olyan jazzikonokhoz hasonlítják, mint Nina Simone és Billie Holiday. Az általuk képviselt szabadság a ghánai énekesnő dalaiban is megjelenik, de ő ahelyett, hogy mások elvárásainak igyekezne megfelelni, a természet tiszteletéről énekel, azokról az erőkről, amelyek maradandóbbak bármilyen emberi alkotásnál.


2017.
június 23. és 25.
Porgy és Bess – operakoncert A Budapesti Nyári Fesztivál szimfonikus koncert show formájában, amerikai sztárénekesekkel (Bess – Laquita Mitchell, Porgy – Kenneth Overton) és hangulatos vetítéssel varázsolja a Margitsziget Nagyszínpadára a hazánkban ritkán látható, különleges műfajú Gershwin-operát.

2017. június 30. és július 2.
Doktor Zsivágó – az új musical 2017 nyarán a Margitszigeti Szabadtéri Színpad közönsége is tanúja lehet a világrengető eseményeket, személyes és közösségi sorsokat, nagyszabású tablókat és emberi szenvedélyeket felvonultató előadásnak, amely egyben a zenés mű első szabadtéri ősbemutatója.

2017. július 9.
The Best FilMusic Songs A Margitsziget impozáns szabadtéri színpada júliusban ismét az ország legnagyobb kertmozijává változik egy lenyűgöző koncert erejéig. A Budapesti Nyári Fesztivál évek óta népszerű filmzenekoncert-sorozatának idei állomásán a legnagyobb filmslágerek csendülnek fel rendhagyó, szimfonikus feldolgozásban.

2017. július 16.
Operagála világsztárokkal: Ailyn Pérez, Gabriele Viviani, Rame Lahaj – operakoncert Folytatódik a Budapesti Nyári Fesztivál világsztárokat felvonultató operakoncert-sorozata, amelynek keretében a zeneirodalom legszebb melódiái töltik be a Margitsziget nyári éjszakát.

2017. július 21.
Béjart Ballet Lausanne: Ballet For Life (Balett az életért) – klasszikus balett A „20. század balettjét” megteremtő, rendkívül nagyhatású balettművész-koreográfus, Maurice Béjart által alapított, és a mester halála óta is töretlenül működő Béjart Ballet Lausanne az idei év előadásait a társulat fennállásának 30 éves jubileumához köti.

2017. július 23.

Soweto Gospel Choir Megalakulásának 15. évfordulóját ünnepli idén a több mint negyven főből álló, egyedülállóan színes, kétszeres Grammy-díjas Soweto Gospel Choir. A dél-afrikai kórus világszámba menő színpadi show-ja nemcsak a látvány, hanem a zenei anyag tekintetében is páratlan élményt nyújt: az afrikai gospelt ötvözi a spirituálé, a raggae és az amerikai populáris zenei műfajokkal.

2017. július 28. és 30.
Giuseppe Verdi:  A trubadúr – opera olasz nyelven, magyar felirattal A Budapesti Nyári Fesztivál idei nagy operabemutatója Verdi egyik legnépszerűbb romantikus operája, A trubadúr, amely Vámos László hagyományos rendezésében, Csikós Attila impozáns és korhű látványvilágával kerül színre a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

 

2017. augusztus 4. és 5.

Cirque Éloize: Saloon – Ahol a Wild Wild West életre kel – zenés western-cirkusz A világszerte népszerű kanadai cirkusz-színház, a Cirque Éloize a legújabb produkciójával érkezik Budapestre, hogy elbűvölje a család apraja-nagyját. A western világát megidéző akrobatikus krimi alaphangját Johnny Cash és Patsy Cline dallamai adják, miközben életre kel a hírhedt Wild Wild West. A zenés vígjáték mitikus világában a színház és a cirkusz találkozik össze: hihetetlen intenzitással, eredeti koreográfiákkal, sok humorral és látványos akciókkal.

2017. augusztus 11. és 13.
Andrew Lloyd Webber – Tim Rice: Evita – musical Az Eva Perón legendás személyiségét megelevenítő világklasszis musicalt Juronics Tamás rendezésében, és a tavaly már bizonyított, kiváló hazai sztárok közreműködésével láthatja a közönség: a címszerepet Radnay Csilla alakítja, Che Guevaraként Sándor Péter, Juan Perón szerepében Egyházi Géza lép színpadra.

2017. augusztus 24.
Magashegyi Underground: SZIMFONIKUS REMIX KONCERT – A Magashegyi-dalok gondolatvilágából kiinduló új, dramatizált koncepció mutatkozik be augusztusban a Margitszigeten. Az előadás gerince a négy évszak, a négy őselem és az ember kapcsolatát járja körül a zenekar ismert, illetve erre a koncertre készülő új átirataival.