facebook share

Megjelenés dátuma: 2015. május 12.

Bródy-piknik a Palotanegyedben

2015. május 30., 15.00-22.00, Gutenberg tér és Bródy Sándor utca

 

A Civilek a Palotanegyedért Egyesület 2015 májusában úttörő jellegű programot szervez a Palotanegyedben. A Bródy-piknik a város e negyedének értékeit, egy egész délutánt és estét átfogó műsorral mutatja meg, rég letűnt mesterségek megjelenítőitől palotanegyedi együttesek, kórusok fellépésén át a negyed diákjaiból szerveződött előadásokig. Kicsik és nagyok játékos formában ismerkedhetnek a környék századfordulós emlékeivel és azokkal az emberekkel, akik ma is a Palotanegyed hírnevét öregbítik. A programhoz számos környékbeli lakóház és üzlet is csatlakozik.

 

A Főnix Színház a Négyszögletű Kerek Erdő című gyermekelőadással készül, míg a felnőtteknek szóló előadások között a Relax jazzegyüttest és a Four Fathers-t említhetjük.

A századfordulós hangulatról számos elem gondoskodik majd, korhű ruhákban felbukkanó szereplőktől a verklisen át a fiákeresig. A környékbeli lakók, üzletek ezen a napon egymást vendégelik meg, az általuk készített finomságokkal, a szervezők pedig Jókai-bablevessel emlékeznek az egykor itt élő nagy íróra.

Több vezetett séta is lesz, amelyek a Bródy Sándor utcát és épületeit mutatják be. Ezekhez kapcsolódóan két házat is a lakóik mutatnak be az érdeklődő közönségnek: a 36. számút, ahol Jókai is lakott egykoron, Kelecsényi László irodalomtörténész, a 14. számú Degenfeld-Schomburg palotát pedig a ház tősgyökeres lakói.

Az Ari Kupsus Galériában 18.00-tól palotanegyedi írók és költők: Ijjas Tamás és Kelecsényi László beszélgetésére kerül sor.

Az élő könyvtár program keretében olyan embereket lehet faggatni, akiknek az élete sok érdekességet tartogat másoknak, legyen az egy zeneszerző, költő vagy főorvos.

Ezeken kívül zsonglőrök, óriásbuborék-fújó, kerékpáros ügyességi verseny, vércukorszint-mérés, jeges limonádés, borkóstoló, váratlan performanszok és még sok más meglepetés várható május 30-án, szombaton, a Gutenberg téren és környékén.

A napot este különleges élmény, a Gutenberg tér négy épületére vetített zenés fényfestés zárja.

 

A programokról az egyesület honlapján (cape.hu) és Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/pages/Civilek-a-Palotanegyed%C3%A9rt-Egyes%C3%BClet/236016852720?fref=ts) találnak további információkat.

 

Mindenkit szeretettel várunk!

Civilek a Palotanegyedért Egyesület