facebook share

faf2017

 

Mi mindent láthatott, hallhatott idén az ide látogató művészetrajongó? Mitől volt más a mostani fesztivál, és mi az, ami már hagyományosan ismétlődött?

Idén nem voltak színpadok, helyettük az utcán, sátrakban kialakított, találkozóhelyeken zajlottak a különféle programok. Ezen a napon kinyíltak a galériák ajtajai és beléphettek az emberek bárhová. Beszélgettünk íróval, jelmez-tervezővel, műgyűjtővel és fotóművésszel is az általuk képviselt szakmáról és trendekről.

Kiállításmegnyitókon, tárlatvezetéseken vehettek részt a látogatók. Folytatódtak a tavalyi nagy sikerű művészeti és várostörténeti séták az utcában és a galériákban. Az egész utcában minden a kultúráról szólt.

IMG_20170527_132418_HDR

Zene szólt innen is, onnan is.

Többek között fellépett Tálas Áron ad zongoraművész, Váczi Eszter, a By The Way, valamint a Haas Daléria Gangversenyén hagyományosan Weszely Ernő tangóharmonikázott.

S mit láthattak a galériákban? Balansz címmel Szanyi Borbála festőművész első önálló tárlatát rendezte meg a MissionArt Galériában. A Moró Antik Különleges műtárgyak című kiállításán keleti- és fegyvergyűjteményből származó ritka műtárgyakat állított ki. A Wladis Galéria papíron, vásznon, márványban, bronzban megörökített arcképekből rendezett tárlatot annak megmutatására, hogy ilyenek voltunk, vagyunk és leszünk. A Bardoni Interieur a FAF alkalmából Makláry Kálmán festőművész alkotásait állította ki. Hári Anikó ékszer galériája Magyarországon eddig ismeretlen csiszolású drágaköveket mutatott be, amíg meghívott vendégei, egy ötvösöket oktató iskola tanulói a szakma fogásait mutatták be. A BÁV Szent István körúti antikvitása a fesztivál napján helyszíni értékbecsléssel és szakmai bemutatóval várta a látogatókat. A  bútorkészítés során használt fafajtákat, valamint az intarziakészítés és fafaragás rejtelmeit mutatták be a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola diákjai segítségével.

A Bujanovics Régiségboltban az antik ezüstök és a faliórák társaságában nagy számban és változatosságban találhatók régi sétabotok. A Darius Antiques látogatói egy neves magyar szobrászok műveiből álló gyűjteményt tekinthettek meg. Az Európa Galériában Lex Mihály az életről, a kitaszítottakról, a társadalom perifériáján élő emberekről készült fotóit állította ki “Türelmes életképek” címmel.

A Haas Galéria első ízben rendezett tárlatot kizárólag akvarellekből. A Magyar-Francia Galéria a 19. századi szalonok világába kalauzolta el látogatóit, a Magyar Kerámia Galéria pedig a magyar art deco és a későbbi évek retro kerámiatárgyait vonultatta fel ezen a napon.

A szavak helyett a továbbiakban beszéljenek a képek!

További képek az Art&Antique Street közösségi oldalán, ITT!