facebook share

Megjelenés dátuma: 2015. 11. 04.

Örömmel jelentjük, hogy a 7. Pozsonyi Piknik sikeresen zárult, és több tízezer látogató számára tudtunk – nem utolsó sorban az Ön közreműködésével – Újlipótvárosban egy kulturális élményekben gazdag napot szervezni új helyszínen, az Újpesti Rakparton. Az új tér lehetőséget adott arra, hogy még több látogatót fogadhassunk, kitelepülőink is elégedettséggel nyugtázták, hogy újra közelebb férnek a vendégek a standokhoz, újra „test közelibb” a Piknik.

Piknik

Az idei évben 268 stand, közel 180 kitelepülő partner gazdagította kínálatunkat, melyből figyelemreméltó szám, hogy 40 színház, 26 könyvkiadó, könyvesbolt és antikvárium és közel 50 iparművész vett részt a Pikniken.

Két színpadon a hazai kő- és független színházak, zenei társulatok java kínált rendkívül izgalmas produkciókat. A zenei résztvevők közül két méltán világhírű együttes, a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Fesztiválzenekar fúvósai.

17 helyen lehetett a gasztronómiának áldozni, és közel 10 minőségi szolgáltatást, termékeket bemutató kereskedő állt a résztvevők rendelkezésére a Pozsonyi úton és mellékutcáiban.

Büszkék vagyunk arra is, hogy  kitelepülőink közel 50%- a kulturális szférából érkezett, sőt, ezek 40%-a valamilyen újlipótvárosi kötődéssel rendelkezett.

Idén még több interaktív programmal várta a látogatókat a Gyerekpiknik, délelőtt a legkisebbeket magyar mesékkel, délután a felnőtteket kulturális filmekkel a Balzac utcában a kertmozi.

Tovább mélyítettük kapcsolatunkat a Szlovák Intézettel és a Szlovák Idegenforgalmi Hivatallal. Az idei évben egy gyermekdarabbal valamint a Rakpart színpad záróműsorszámaként a Fats Jazz Band műsorával örvendeztették meg a Piknik látogatóit.

Technikai beszállítóink és a közreműködő hivatalos szervezetek kivétel nélkül mind azon igyekeztek, hogy a lehető legmagasabb színvonalon és udvariassággal lássák el a rájuk bízott feladatokat. Természetesen tudjuk, hogy mint mindenben, így ebben is fejlődhetünk, annak érdekében, hogy az egyre népesebb érdeklődők hadának, valamint a környék lakóinak a legjobbal szolgálhassunk. Ezért minden egyes panaszt és észrevételt jó szívvel fogadtunk, s igyekeztünk érdemben válaszolni mindenkinek a felvetésére, problémájára.

Elismerés illeti több mint 60 fő önkéntesünket, akik részt vettek az előkészületekben is és lelkes munkájukkal, segítőkészségükkel járultak hozzá e nap sikeréhez, s nem utolsó sorban munkatársainkat, akik szívügyüknek tekintették e hagyomány megőrzését és méltó továbbéltetését.

 Néhány adat a rendezvényről:

  • 180 kitelepülő
  • több mint 300 fő fellépő művész
  • 62 könyvdedikáló szerző (van aki több kiadónál is)
  • 11 086 Facebook oldal követő
  • 134 kg kenyér, 44 kg zsír és több mint 50 kg lilahagyma felhasználása a zsíros kenyér standnál
  • 78 nm színpad
  • 2500 méter elektromos kábel
  • 50 m3 elszállított hulladék
  • 60 fő szervező személyzet

 

Képekben ITT!

Mozgó képekben ITT!