facebook share

Örömmel jelentjük, hogy a 8. Pozsonyi Piknik sikeresen zárult, minden eddiginél több látogató számára tudtunk Újlipótvárosban egy kulturális élményekben gazdag napot szervezni az Újpesti Rakparton.

20160904_121745

Az idei évben 250 stand, közel 200 kitelepülő partner gazdagította kínálatunkat, melyből figyelemreméltó szám, hogy 35 színház, 20 könyvkiadó, könyvesbolt és antikvárium és közel 50 iparművész vett részt a Pikniken.

Két színpadon a hazai kő- és független színházak, zenei társulatok java kínált rendkívül izgalmas produkciókat.

​A gyerekszínpadon egymást váltották a kerületi művészeti csoportok és a készségfejlesztő programok a legkisebbeknek.

​18 helyen lehetett a gasztronómiának áldozni, és közel 20 minőségi szolgáltatást, termékeket bemutató kereskedő állt a résztvevők rendelkezésére a Pozsonyi úton és mellékutcáiban.

Büszkék vagyunk arra is, hogy  kitelepülőink közel 50%- a kulturális szférából érkezett, sőt, ezek 40%-a valamilyen újlipótvárosi kötődéssel rendelkezett.

Technikai beszállítóink és a közreműködő hivatalos szervezetek kivétel nélkül mind azon igyekeztek, hogy a lehető legmagasabb színvonalon és udvariassággal lássák el a rájuk bízott feladatokat. Természetesen tudjuk, hogy mint mindenben, így ebben is fejlődhetünk, annak érdekében, hogy az egyre népesebb érdeklődők hadának, valamint a környék lakóinak a legjobbal szolgálhassunk. Ezért minden egyes panaszt és észrevételt jó szívvel fogadtunk, s igyekeztünk érdemben válaszolni mindenkinek a felvetésére, problémájára.

Elismerés illeti több mint 60 fő önkéntesünket, akik részt vettek az előkészületekben is és lelkes munkájukkal, segítőkészségükkel járultak hozzá e nap sikeréhez, s nem utolsó sorban munkatársainkat, akik szívügyüknek tekintették e hagyomány megőrzését és méltó továbbéltetését.

 

Néhány adat a rendezvényről:

  • ​200 kitelepülő
  • több mint 300 fő fellépő művész
  • ​51 könyvdedikáló szerző (van aki több kiadónál is)
  • 11 948 Facebook oldal követő
  • 150 kg kenyér, 55 kg zsír és több mint 50 kg lilahagyma felhasználása a zsíros kenyér standnál
  • ​120 nm színpad
  • 2500 méter elektromos kábel
  • 50 m3 elszállított hulladék
  • 60 fő szervező személyzet

A Piknik túlnőtte egykori önmagát, egyre nagyobb a várakozás és egyre többen szeretik rendezvényünket, kísérik a nagykorúvá válás útján. Mi pedig minden segítséget és támogatást, építő jellegű kritikát szívesen fogadunk továbbra is.

 

A Pikniken készült video:

piknikvideo