facebook share

Megjelenés dátuma: 2015. 09. 09.

20150319_130809

Tények

A Ráday Soho Egyesület 2009 óta működik hivatalosan egyesületként 23 taggal. Évek óta az utca népszerűsítésén fáradoznak és kínálnak megannyi programot az odalátogatóknak. A 4-es metróépítkezés is mára már befejeződött, így az utca bejárata szebb, mint valaha. A Ráday utcában az éttermek többsége sok éves múltra tekint vissza. Húsz éve még villamossági és autóalkatrész-üzletek uralták, ma éttermek, kávézók, cukrászdák előtt elnyúló, szinte egybefüggő teraszrendszer alkotja a ferencvárosi Ráday utcát. “1992-ben egy villamossági üzletem volt itt” – meséli a kezdetekről Domonkos László, aki ma a Trattoria étterem egyik tulajdonosa és a Ráday Soho Kulturális Egyesület képviselője.” Akkor még csak a Vörös Postakocsi és a Berliner működött ezen a szakaszon. Aztán lassú fejlődés kezdődött, megnyitott a Pink Cadillac, a Paris Texas és az El Greco, kicsit később a Red Café. A nagy változás azonban akkor következett be, amikor az utca több ütemben díszburkolatot kapott. Kávézók, éttermek és mindenféle üzletek nyíltak szépen egymás után a régi üzlethelyiségekben. Az akkori polgármester (Gegesy Ferenc) is támogatta az utca átalakulását, hogy legyen itt egy „sokéttermes, sokgalériás”, a kultúrát és a gasztronómiát ötvöző és megjelenítő hely. Ezért is kapta később a Kultucca elnevezést. A Ráday utca „közös” érdeke, hogy megőrizze-megerősítse azt a pozíciót, amit az elmúlt 15 évben kivívott magának a városban: olyan vendéglátó helyszínek sokasága, ahol erős kulturális-művészeti élet színezi a kínálatot. Megtalálható itt steakhouse, hamburgeres, perzsa, spanyol, indiai és megannyi magyaros étterem is, ha valaki szeretne különlegességeket kipróbálni!

Érdemes kilátogatni fesztiváljaikra és programjaikra. Itt mindig történik valami!

Idén 2015. szeptember 26 és 27-én lesz a Ráday Feszt, részletes programok itt.

SAM_3234

 

Eddigi eredmények:

  • rendszeres rendezvények,
  • közös akciók,
  • közös facebook oldal
  • 15-ös busz ne térjen vissza a Ráday utca fenti „sétáló utcaszerű” szakaszára.

 

Miért érdemes a Ráday utcába jönni?

Mert a gasztronómiai különlegességeken túl rengeteg kulturális program is várja az idelátogatókat, sőt az éttermek között néhány kivételes üzletet is találhatunk, különleges portékával!

Küldetésünk

Egyre szélesebb gasztronómiai és kulturális kínálattal várjuk a hozzánk látogatókat, mely spektrumot tovább szeretnénk bővíteni, hogy aki itt jár, annak szokásává váljunk!