facebook share

Clipboard01

Megjelenés dátuma: 2015. március 12.

A Kult11 Egyesület egy két napos összművészeti, kulturális hétvégét szervez 2015. április 24-25. között BBB ELEVEN Tavasz néven a Bartók Béla úton. Céljuk a design, a művészet, a kreativitás testközelbe hozása bárki számára, élményalapon. A hangsúlyt a tudatos és kreatív környezetépítésre, környezet- és közösségformálásra helyezik.

Az ELEVEN kreatív fesztivál a tavasz, jelentős kreatív-, művészeti-, kulturális- és gasztronómiai eseményévé kíván válni, amely szeretné bemutatni, promótálni és piachoz juttatni az inspiratív és innovatív alkotásokat, termékeket, szolgáltatásokat, Budapest kreatív erejét minden érdeklődőnek, valamint a versenyszféra, az üzleti élet szereplőinek. A rendezvénynek komoly szerepe van a Bartók Béla út Újbuda kulturális utcájaként való újrapozícionálásában, a pezsgő kulturális és társasági élet megteremtésében.

A design, képzőművészet, a kreatív alkotás életünk szerves része. A bennünket körülvevő tárgyak alakítják gondolkodásunkat, világlátásunkat, hatással vannak mindennapi életünkre és ízlésünkre.

A BBB-n, a „Bartók Béla Boulevard”-on lévő galériák, design shopok, kávézók és éttermek összetett és sokszínű kiállítótérként helyszínt biztosítanak az alkotók által létrehozott tárgyak, alkotások, szolgáltatások, performanszok, installációk, színházi és zenei programok bemutatására.

Azért, hogy a rendezvényt mindenki magáénak érezze és feledhetetlen élményekkel gazdagodjon, a szervezők 3 felhívást is közzé tettek, melyek eredményét a két napos eseményen mindenki megcsodálhatja!

 

1.

1 Művész 1 Porta – Installációk sorozata a BBB ELEVEN Tavasz eseményén

 

A 2015-ös BBB ELEVEN Tavasz esemény egyik fő eleme az ’1 Művész 1 Porta’ nevű installációs füzér lesz.

A Bartók Béla út galériái és üzletei egy-egy művésszel összefogva kitalálnak és felépítenek egy formabontó installációt az utcára, mely az újrahasznosítás jegyében készül.

A művek április 24-én napközben készülnek, közben bárki meglesheti a folyamatot. Aznap este már megvilágítással együtt nézhetjük végig őket a Gellért tértől a Kosztolányi Dezső térig haladva.

Másnap tárlatvezetés keretein belül a művészek mesélnek az installációk mondanivalójáról, hátteréről. Így megismerve a műveket közönségszavazás dönti majd el, mely munka lett idén a legkülönlegesebb, leglátványosabb és legötletesebb.

Jöjjön el és szavazzon Ön is!

 

2.

 

Papír – Tér

Felületbe illesztet újra hasznos papírok

Bartók Béla Boulevard és az IKEA közös pályázata

A pályázat kiírója a Kult11 Egyesület, együttműködésben Újbuda Önkormányzatával

àTémája:„a TÉR”- a saját tered, élettered, közösségi tered

 

Formáld úgy a kreatív felületedet, hogy jól látható legyen: mit gondolsz a különböző terek szerepéről, hogyan lehet őket mindenki számára hasznossá tenni vizuálisan és funkcionálisan egyaránt!

 

Ennek a pályázatnak a jelentkezési határideje március 11. volt. A részletes kiírás itt olvasható.

 

 

3.

 

Pályázati felhívás

A ’BBB eleven Tavasz’-on való részvételre

Várjuk pályázatodat a Bartók Béla Boulvard (BBB) 2014. április 24-25-én, harmadik alkalommal megrendezendő ELEVEN Tavasz nevű eseményére.

 

A rendezvénynek komoly szerepe van a Bartók Béla út (BBB), Újbuda kulturális utcájaként való újrapozícionálásában, a pezsgő kulturális és társasági élet megteremtésében.  Az esemény nagy hangsúlyt fektet a tudatos, ámde játékos környezetformálásra.

Küldetése: a design, az építészet és a művészetek testközelbe hozása, minden befogadó számára. Az ELEVEN Tavasz olyan kultúrmissziós esemény, mely lehetővé teszi a kvalitásos alkotások piachoz juttatását, széles körben való bemutatását.

Leendő kiállítóinktól elsősorban magas kivitelezési minőségű, szellemi tartalommal megtöltött, értékesítésre szánt „tárgyakat” várunk, de pályázhatnak ötletekkel, tervekkel, az esemény gondolatiságához illeszkedő művészeti alkotásokkal és eseményekkel is.

A beküldött pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el. Beküldési határidő: 2015. 04. 05.

Részletes pályázati kiírás itt.

 

További részletek:

http://kult11.wordpress.com/

https://hu-hu.facebook.com/Kult11