facebook share

bartok

2017. november 9.

Aranyélet – Gáspár Annamária festőművész kiállítása lakásenteriőrben


//// Az AMIKOR Galéria szeretettel meghívja Önt és barátait Gáspár Annamária, a Godot Pop-up különdíjas festőművészének Aranyélet című egyéni kiállítására. A kiállítást 19 órakor megnyitja Petró Zsuzska művészettörténész a Godot Galériában.

Facebook-event

Gáspár Annamari képeinek vidám lazasága könnyen megtévesztheti a felületes szemlélőt. A lezserség látszatát keltve tereli el figyelmünket a részletek gazdagságában megbúvó keserédes valóságról.

Mint egy bűvész a porondon, játszadozik az érzékeinkkel és tárja elénk az aranyélet felszínes látszatát, amelynek eszköze a közeli fókusz és a színek harsány kavalkádja. Ugyanakkor egy észrevehetetlen trükk segítségével, a sugárzó boldogság és csillogó édeskés színvilág áttetsző fátyla alól kivillan „a lét elviselhetetlen könnyűségének” terhe. Az egyén leplezett küzdelme egy konformista világban.

//// Az AMIKOR Galériában bemutatásra kerülő képek, mindennapjaink lendületes áramlását idézik meg, némi szarkazmussal és iróniával, a tárgyak statikus, mozdulatlan kontrasztjával szembe állítva. Festményein az üres terek és a részletgazdag figuralitás aszimmetrikus felépítése mégis harmóniát teremt és létrehozza azt a kényes egyensúlyt, amit egy kötéltáncos is megirigyelhetne.

2017. november 11.

Könyvbemutató: Paulon Viktória Kisrigók – Három gyerek hazatalál

KISRIGÓK – három gyerek hazatalál –
“Az örökre, az nagyon hosszú idő”

Szaszka, Csabó, Gigi – három testvér és egy örökbefogadás története, úgy, ahogy azt gyerekeknek (és felnőtteknek) el lehet mesélni.

Paulon Viktóriával, a szerzővel, Tompa Andrea íróval és Szél Dávid pszichológussal Veiszer Alinda beszélget az örökbefogadásról, mindenféle családokról és sokféle boldogságról meg nehézségről – no meg persze az írásról.

Utána a szerző dedikál. Közben a gyerekek Soós Dóra drámapedagógussal élhetik át egy izgalmas játék során a mesebeli testvérek kalandjait.

Ezen a napon 20% kedvezménnyel tudod megvenni a program helyszínén a Kisrigók – Három gyerek hazatalál c. könyvet.

A program ingyenes.

időpont: novemebr 11. 11 óra
helyszín: Pagony
Facebook-event

2017. november 12.

Bemutatkozik a Független Diákparlament és a DiákFeszt

2014 óta létezik egy a diákok által létrehozott, önszerveződő Független Diákparlament, amelynek célja a diákok érdekképviselete, az oktatás jobbá tétele. Milyen kihívásokkal, nehézségekkel szembesül a szervezet, és hogyan lesz direkt politikai támadások céltáblája („Soros-bérencek”, „elitiskolákban unatkozó gimnazisták”)? És kell-e egy zenei DiákFeszten társadalmi kérdésekről beszélgetni?

Vendégek: Kálló Dániel (FDP), Fehér Alexandra (FDP, DiákFeszt), Tarnay Kristóf Ábel (FDP, DiákFeszt), Gyetvai Viktor (FDP, DiákFeszt)
Moderál: Ónody-Molnár Dóra (újságíró)

helyszín: Kelet Kávézó
időpont: november 12. 19 óra
Facebook-event

A Független Diákparlament (FDP) egy diákok által létrehozott, önszerveződő, politikai pártoktól, politikai párthoz köthető szervezetektől és a mindenkori kormánytól független, nyitottan működő, demokratikus civil szervezet (civil társaság). Választott képviselői a szervezeten belül egyforma jogokkal rendelkeznek. A FDP feladatának tartja az oktatásban részt vevő összes diák érdekképviseletét, jogérvényesítését, és az ehhez kapcsolódó ismeretek társadalmi elfogadtatását és széleskörű terjesztését. Célja továbbá az oktatás jobbá tétele azáltal, hogy felméri a diákok igényeit, konkrét javaslatokat tesz, szükség esetén követeléseket fogalmaz meg, és nyomást gyakorol a döntéshozókra mind iskolai, mind kormányzati szinten.

A DiákFeszt egy fiataloknak szóló zenei-közéleti fesztivál, amely szeptember elején a budapesti Városligetben kerül megrendezésre. Célja, hogy egy kellemesen eltöltött két napos programmal zárják a nyarat, miközben fontos társadalmi témákban szervezett workshopok, interaktív beszélgetések, interjúk színesítik a zenés programot, melyben a magyar zenei élet különböző stílusait képviselő, fiatal zenekarok lépnek színpadra.

 

2017. november 13.

Hétfő + kedd: Ifjúság

Ifjúság
Olasz-angol-francia-svájci film – 2015 (124’)
Eredeti nyelven, magyar felirattal

Rendező: Paolo Sorrentino
Forgatókönyvíró: Paolo Sorrentino
Szereplők: Harvey Keitel, Michael Caine, Jane Fonda, Paul Dano, Rachel Weisz

helyszín: Tranzit
időpont: november 13. 20 óra
Facebook-event

Paolo Sorrentino a Rómába kalauzoló, Oscar-díjas A nagy szépség után ismét Fellinit idéző, lenyűgöző filmmel jelentkezik. Ezúttal egy svájci Alpok-beli luxusszálloda szolgáltatja a díszletet, itt pihen a már nyugdíjba vonult, világhírű zeneszerző és karmester, Fred (Sir Michael Caine) és legjobb barátja, a filmrendező Mick (Harvey Keitel). Fred kíváncsisággal szemléli a hotel többi vendégét, lánya (az Oscar-díjas Rachel Weisz) problémáit, valamint a fiatal és ambiciózus írókat, akikkel Mick együtt dolgozik egy forgatókönyvön. Saját zenei karrierjét lezártnak tekinti, ám a legmagasabb szinten szeretnék, hogy még egyszer vezényeljen: magától II. Erzsébet brit királynőtől kap meghívót, hogy lépjen fel Philip herceg születésnapján. A meghívást rögtön elutasítja, de a királyi család állhatatosnak bizonyul.

Előzetes: https://youtu.be/h9ibn_48m_I

2017. november 14.

Summer Jam a Palackban

Könnyűzene, ismert slágerek a jazz és a pop műfajában akusztikusan, az X-Faktoros Szabó Mariann egyedi hangjával. Teljesen új repertoárral újra a Palackban november 14-én 20  órától. (Facebook-event)

Szabó Mariann – ének
Bokros László – dob

Szabó Mariann és a Summer Jam

 

 

 

Nyomtassteis független sajtót!

Egy évvel ezelőtt szüntették meg egyik napról a másikra a Népszabadságot. Idén ősszel született egy magát „XXI. századi szamizdatként” aposztrofáló kezdeményezés, a Nyomtassteis, amelynek célja a független sajtótermékek cikkeinek rövidítése és eljuttatása minél szélesebb körökhöz. Hogy jutott el Magyarország oda, hogy egyfajta „szamizdatra” is szükség van a széles körű tájékozódáshoz? Mi történik a független újságírással?

Vendégek: László János (az eDemokrácia Műhely Egyesület elnöke, a Nyomtassteis ötletgazdája)
Révész Sándor (újságíró, a volt Népszabadság munkatársa)
Moderál: Csepelyi Adrienn (újságíró, a Népszava jelenlegi, a volt Népszabadság korábbi munkatársa)

helyszín: Kelet Kávézó
időpont: november 14. 19 óra
Facebook-event

„A Nyomtassteis kezdeményezés célja a kormányzati médiafölény megtörése. Egyfajta XXI. századi szamizdatot kínál, amely a mindenütt jelenlévő technológiákra alapozva, olcsón, könnyen és gyorsan juttatná el akár milliókhoz is a még független újságok és hírportálok által előállított írások rövidített, szerkesztett változatát. Az A/4-es lap két oldalára tördelt aktuális lapszámot bárki kinyomtathatja, lefénymásolhatja, és tovább terjesztheti. Kiváló eszköz azoknak a magánembereknek, akik úgy érzik, hogy ha változást akarnak, akkor tenni is kell valamit.”

2017. november 15.

Újbor! Újbor! Újbor! teszt a Palackban

Kóstold végig és pontozd a Palack kínálatát! Minden szerdán tematikus teszt a Palackban, ahol végigkóstolhatsz 5 bort 2.500 Ft-ért.

Bemutatjuk a borokat, de vakkóstoláson is végigvezetünk, ha teljesen objektíven szeretnél pontozni.
Minden héten kihirdetjük a teszt végeredményét, miután a nyertes bor a hónapban kedvezményesen vihető haza.

A tesztelők között pedig egy szerencsés ajándékba kap tőlünk a nyertes borból egy Palackkal.

November 15-én 19 órakor Márton naphoz közel, azaz az új bor ünnepén mi is górcső alá veszünk néhány 2017-es versenyzőt. Olykor még opálos, tejes szín, rengeteg szőlős gyümölcsös illat és ízjegy, és az első tapasztalatok a nagyon ígéretesnek mondott 2017-es évjáratról.

Facebook-event

A menet a szokásos, a kóstoló zárásig tart, bármikor érkezhettek.

Résztvevők:

Zsombor Hollósy - Bodzilla 2017
Haraszthy Vineyards - Sir Irsai 2017
Tarjányi Pince - Libabor 2017
Szeleshát Szőlőbirtok Szekszárd - Pinot Noir Rosé 2017
Vylyan Pincészet - Bogyólé 2017

2017. november 16.

M o n o f o g & TakeFree // Experimental & Free Jazz a Tintában

2 csoport izgalmas találkozója, amely első alkalommal jön össze a szabad jazz és a kísérleti hangok keverékével.

helyszín: Tinta
időpont: november 16. 20 óra
Facebook-event

A TakeFree „zenéje” szabad és ösztönös improvizációs folyamat, amely a résztvevők kölcsönös egymásra hatásából alakul ki. A folyamat célja, az útkeresés során kialakult közös gondolatokból áradó energia végletekig történő fokozása…
Reinhardt Csaba – szaxofon, Schneider Vilmos – bőgő, Jakab Miklós – dobok. Közreműködik: Ureczki Anita.

A m o n o f o g egy szabad improvizációs audiovizuális csoport, ami megkísérli a lehetetlent: új zene alkotását!

David Sutherland: DIY hangszerek, lemezjátszó, tárgyak és kontakt mikrofon
Ilauszky Tamás: Casio szintetizátor, basszus és talált tárgyak készítése

Amikor az ember igazán el van veszve, akkor és csak akkor találhatja meg igazán önmagát. Mi folyamatosan megpróbálunk elveszni a hang tereiben, és néha olyan “oázisokat” találunk, amelyekben a tiszta hang találkozik a zenei gesztussal.
A hangszereink “monók” – egy eldobhatós világ hangszemetei. Dobogóra emeljük a törött hangszert és talált tárgyakat. A biciklikerék fel van húrozva, a szigetelt gégecső megszólal. A gitárokon stratégiai pontokba répák ágyazódnak.
A korai huszonegyedik században a Dunában állva játszottunk, ekkor kezdődött a m o n o f o g legendája. Az “új zene” bátor trubadúrjai megmutatták Budapest szép városának katasztrófikus árvízét csiszolatlan hangzáson keresztül.
Szabad zajjazz…

Gáti György | Nekem Való Világ c. kiállítás megnyitója a Faur Zsófi Galériában

Sok szeretettel várunk benneteket november 16-án, csütörtökön este 7 órakor, Gáti György Nekem Való Világ c. kiállításának megnyitójára.

A kiállítást Deák Kristóf Oscar-díjas filmrendező nyitja meg.

Facebook-event

Szemethy Jim – Cukrostinta az Arnoldóban

Szemethy Imre /Jim/ kiállításán a 70-es, 80-as években készített grafikáit, rézkarcat mutatja be. Gross Arnold egykori kollegája, művésztársa a megnyitón mesél az egykori barátságról, együtt töltött időkről, majd a szerző fellebenti a fátylat, vajon mi is az a cukrostinta.

Megnyitó: 2017.11.16.19h
Látogatható: 2017.12.06-ig, kedd-szerda 10-21h, szombat11-21h
Facebook-event

Szemethy Imre /Budapest, 1945. 02. 28./
Magyar Képzőművészeti Főiskola sokszorosító grafika és tanári szak (1964-1971)
Szakma: grafika, festészet, animáció, recenzió / grafikai munkák: rézkarcok és egyedi rajzok készítése (1971- 2001) / könyvgrafikai munkák a Magvető, Magyar Helikon, Európa és Móra kiadók részére: illusztrációk és könyvborítók tervezése (1972-1994) / könyvsorozat készítése és kiadása Banga Ferenccel közösen : Képes Próza Tár I-VII (1996-2001) / publicisztikai munkák, képzőművészeti kritikák és folyóiratcikkek: Élet és Irodalom, Mozgó Világ, Új Forrás / videó-animációk készítése (1984-2002) / festmények készítése (2002-től) / habilitált főiskolai tanár: Budapesti Kommunikációs Főiskola

Kiállítások: / Egyéni és csoportos kiállításokon való részvétel 1972-től 2009-ig folyamatosan
Ösztöndíjak és szakmai díjak: / Derkovits-ösztöndíj (1972-1975, Miskolci Grafikai Biennálé nagydíja (1983), Salgótarjáni Rajzbiennálé nagydíja (2000), Magyarországi James Joyce Társaság festészeti díja (2006)

Művészeti díjak, kitüntetések: / Munkácsy-díj (1977), Érdemes művész (1986), Kiváló művész (2004)
Akadémiai tagság MTA Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia rendes tagja 1995-től

 

 

Bon-bon készítő tanfolyam Vasmatics József cukrászmesterrel

Ha szereted az igényes csokoládékat és szeretnéd megtanulni, hogy te magad hogyan kreálhatsz finom és gyönyörű bon-bonokat, akkor várunk Téged szeretettel bon-bon készítő alaptanfolyamunkra a Kende utcai Chocofacture kézműves csoki műhely és pop-up store-ba november 16-án 17 órára! (Facebook-event)

A tanfolyamon elsajátíthatók a csokoládé készítés fortélyai, a temperálástól a töltelékek elkészítésén keresztül a formában elkészült bon-bonokig.

A tanfolyam alatt 2 alaptölteléket készítünk, amit vodkás és Vörösboros – málnás ízesítéssel látunk el.

A Chocofacture kézműves csoki műhely és pop-up store októberben nyitotta meg kapuit az újbudai Kende utcában Vasmatics József cukrászmester irányításával. A Chocofacture név sokak számára már ismerős lehet, hiszen “Csokis Marci” már évekkel ezelőtt létrehozta saját márkáját. Kolléganőjével, Babinec Orsival látványműhelyükben nap mint nap készítik a járókelők szeme láttára a szebbnél szebb bon-bonokat. A programra ellátogatók bepillantást nyerhetnek a vadonatúj csokizó műhelyébe.

A workshop programja:
Elméleti és gyakorlati oktatás a csokoládékról

A workshop ára: 12990.-Ft

A csokoládékészítés nagyon sok odafigyelést igényel, ezért workshopunkat csak kis létszámmal tudjuk elérhetővé tenni. Ebből kifolyólag érdemes minél előbb jelentkezned!

 

2017. november 17.

BudaBumps w EgyPontHat •TheDrumlord •stack忍ne•HerringFranky•DonC

❱❱ Egyponthat (album showcase/live)
❱❱ The Drumlord (live)
❱❱ Herring Franky (live)
❱❱ Đon C (live)
❱❱ stack忍ne (live)

Teper tovább a loop orientált eseményünk a budai oldalon, bizony a budapesti lo-fi/live hiphopnak is bőven helye van a világtérképen.

E havi speciális vendégeink:
❱❱❱❱❱ EGYPONTHAT – dinamikus MC páros, minőségi hazai kézműves beatek, a készülő ‘ÉGAVÁROS ÉGABLÁZIS’ lemezről kapunk egy pre-csemegézést az estéhez (prod. TZAPA, RGTRAP)
❱❱❱❱❱ The Drumlord, a Spidersense/Hálózat legénység egyik tagja. Őshonos budai szempler nyomkodó.

Várunk mindenkit szeretettel, újra belengik a Gellért teret a füstös jazz minták.
adomány/be: 500huf

helyszín: Tinta
időpont: november 17. 21 óra
Facebook-event

 

2017. november 18.

Kézműves Kultúra Kazettabemutató koncert a Tintában

A Kézműves Kultúra korát megelőző humorérzékkel vezeti be hallgatóit a kortárs absztrakt popularizmusba. Művészi szinten kidolgozott kompozícióik flegma semmibe vételével megannyi posztapokaliptikus sláger születik.

A játékos/bolondos felszín alatt megbúvó társadalom-, és kultúrkritika mély mondanivalót tartalmaz és üzen a világnak. A nyitott gondolkodás, mely összeköti a magyar szabadzenészek díszes társaságát a Led Zeppelin magyarországi helytartójával, még saját maguk számára is meg nem értett művésszé avanzsálja őket.

Az oly’ régóta várt egyesülés létrejöttével zenetörténeti szempontból kvázimeghatárózó felvétel született, melynek bemutatója a zenei nyitottságáról híressé vált Tinta Art Café-ban lesz november 18-án 20:30-kor. A koncert közben/mögött Szőke Gáspár festőművész reflektál az elhangzó művekre Live Painting formájában.

(Facebook-event)

A zenekar tagjai:

Meggyes Ádám – trombita, szárnykürt
Kiss Árpád – trombita, szárnykürt
Csapó Krisztián – harsona
Kováts Gergő – tenor-, bariton szaxofon, fuvola
Szekér Ádám – gitár
Hock Ernő – nagybőgő
Porteleki Áron – dobok

Szőke Gáspár – Live Painting

jegyárak:
belépő: 700 Ft
belépő+kazetta: 1 000 Ft

https://www.facebook.com/kezmuveskultura/
http://kezmuveskultura.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/szokegasparszoke/

2017. november 19.

A Macskaherceg kilencedik élete a B32-ben

A Manna Produkció és az ESZME közös előadása

A Macskaherceg kilencedik élete
mese felnőtteknek
Játék az esendőségről és a szerelemről

helyszín: B32 Galéria és Kultúrtér
időpont: november 19. 19:30
Facebook-event

Van egy város a Duna partján, egy város, amit úgy hívnak, Budapest. Ebben a városban él a Macskaherceg, aki éjjelente ezüstszürke kandúr alakjában járja a háztetőket, beles a lányok ablakán, és pihe-puha álmot dorombol a szívükbe. Aztán egy nap találkozik Alinkával, a tavasztündérrel. A Macskaherceg beleszeret a lányba, és úgy dönt, hogy feleségül veszi. A házasság azonban áldozattal jár: a Macskahercegnek búcsút kell intenie korábbi életmódjának, hogy mindenestül Alinkáé lehessen. Boldogságuk egy ideig felhőtlen, ám a tavasz közeledtével Alinka egyre elfoglaltabb, a Macskaherceget pedig csalogatják a rég nem látott háztetők…

Író: Gimesi Dóra
Bábszínpadra alkalmazta: Nagy Orsolya
Zeneszerző: Tarr Bernadett
Tervező: Michac Gábor
Koreográfus: Hegymegi Máté
Rendező: Szenteczki Zita

Játsszák: Dér Zsolt, Főglein Fruzsina, Georgita Máté Dezső, Kovács Domokos, Nyakó Júlia, Pájer Alma Virág

“Sóvárgás, forró vágy tölti el a szívet, de ha végre elnyertük azt, amiért ezernyi gonddal-bajjal küzdöttünk meg, ez a vágy hamarosan halálos-hideg közönnyé dermed, s mint ócska játékszert, hajítjuk el megszerzett javainkat. És alighogy ezt tettük, keserűen megbánjuk hebehurgya cselekedetünket, újra küszködünk, s életünk vágy és undor közt, így telik el. A macska már csak ilyen… Igen, ismétlem, ilyen a macska, és nem más, és a macskaszív nagyon ingatag.” (E.T.A. Hoffmann: Murr Kandúr életszemlélete)

ajánlott életkor: 13+
Jegyár: 1500 Ft

2. Salaam-Shalom mesedélután a Keletben

A „Salaam-Shalom Budapest” egy informális kezdeményezés, melynek célja a zsidók és muszlimok (és más érdeklődők) közötti párbeszéd elindítása. Havi találkozóinkkal egy közösséget szeretnénk kiépíteni különféle programok keretében (kirándulás, közös főzés, filmnézés, stb.). Mottónk: ne egymásról, hanem egymással beszélgessünk.

Felbuzdulva a tavalyi nagyon jól sikerült „mesélős délutánon”, ahol zsidó és muszlim tanmeséket gyűjtöttünk és osztottunk meg egymással, a novemberi programunk is hasonló lesz. Ehhez mindenkit arra kérünk, hozza el kedvenc történetét / részletét a Tórából, a Koránból vagy a Bibliából, amit szívesen megosztana a többiekkel.

helyszín: Kelet Kávézó
időpont: november 19. 19 óra
Facebook-event

2017. november 21.

Jéger Dorka & Bihari Márton a Palackban

Zenei világuk sokszínű, repertoárjukat főleg jazz, blues és a popzenéből merítik napjainktól az örökzöldekig. Felállásuknak megfelelően dolgozzák át a számokat sok szólisztikus elemmel, kötetlen formában, improvizatívan.

helyszín: Palack Borbár
időpont: november 21. 20 óra
Facebook-event

https://soundcloud.com/bmarci-2

Akarsz-e fényt? / Áprily 130 / a HISZ 7.születésnapi estje

Akarsz-e fényt? / 7 éves a Hadik Irodalmi Szalon

November 21-én 19 órakor, egy különleges estén ünnepeljük meg a Hadik Irodalmi Szalon 7. születésnapját. Kedvenc sorozatunkat, a Generációk estjét kapcsoljuk egy fontos irodalmi évfordulóhoz: Áprily Lajos költő 130 éve született (november 14-én), így rá emlékezünk – három leszármazottjával, három különeges alkotóval. (Facebook-event)

Vendégeink:
PÉTERFY BORI énekesnő, színésznő
PÉTERFY GERGELY író
GERLÓCZY MÁRTON író

Péterfy Bori és Gergely testvérek, dédapjuk Áprily Lajos költő, műfordító, nagyanyjuk Jancsó Adrienne előadóművész, nagyapjuk Jékely Zoltán író, költő, édesapjuk Péterfy László szobrász, unokatestvérük pedig Gerlóczy Márton író, tehát ő is dédunokája Áprily-nak, s családregényben emlékezik felmenőiről. Micsoda család!

Háziasszony: Juhász Anna
Belépő: 1000 Ft
A regisztráció októberben indul, a dátumot mentsék el!
__________________________

Áprily Lajos: Akarsz-e fényt?
Homály. A bimbós sombokor
ködpermetegben ázik.
Hozok egy ágat, vízbe tedd,
vázádban kivirágzik.

Pár nap s kibontja szirmait,
mintha kénlánggal égne.
S a verandán szétsugaraz
a tavasz szőkesége.

Kézzel készített Bonbonok Vasmatics József csokoládémesterrel

Ha szereted az igényes csokoládékat és szeretnéd megtanulni, hogy te magad hogyan kreálhatsz finom és gyönyörű bon-bonokat, akkor várunk Téged szeretettel bon-bon készítő alaptanfolyamunkra a Kende utcai Chocofacture kézműves csokizóba november 21-én 17 órára! (Facebook-event)

A tanfolyamon elsajátíthatók a csokoládé készítés fortélyai, a temperálástól a formában készített bon-bonokig, a töltelékek elkészítésén keresztül.

A tanfolyam alatt 2 féle bon-bont készítünk: marcipános-mandulás étcsokoládét és grillázs bonbont vaníliás fehércsokoládé töltelékkel.

A Chocofacture kézműves csokizó októberben nyitotta meg kapuit az újbudai Kende utcában Vasmatics József cukrászmester irányításával. A Chocofacture név sokak számára már ismerős lehet, hiszen “Csokis Marci” már évekkel ezelőtt létrehozta saját márkáját. Kolléganőjével, Babinec Orsival látványműhelyükben nap mint nap készítik a járókelők szeme láttára a szebbnél szebb bon-bonokat. A programra ellátogatok bepillantást nyerhetnek a vadonat új csokizó műhelyébe.

A workshop ára: 11990.-Ft

A csokoládékészítés nagyon sok odafigyelést igényel, ezért workshopunkat csak kis létszámmal tudjuk elérhetővé tenni. Ebből kifolyólag érdemes minél előbb jelentkezned!

 

2017. november 22.

Szekszárd is sexy teszt a Palackban

Kóstold végig és pontozd a Palack kínálatát! Minden szerdán tematikus teszt a Palackban, ahol végigkóstolhatsz 5 bort 3.000 Ft-ért.

Bemutatjuk a borokat, de vakkóstoláson is végigvezetünk, ha teljesen objektíven szeretnél pontozni.
Minden héten kihirdetjük a teszt végeredményét, a tesztelők között pedig egy szerencsés ajándékba kap tőlünk a kedvencéből egy palackkal.

November 22-én 19 órától egyik legkedvesebb magyar borvidékünkről csemegézünk. A homogén löszös talaj ellenére sokoldalú borokat kóstolhattok ezen az estén. A lágy sillertől, a borvidék zászlós szőlőfajtáján a Kékfrankoson át egészen testes villányiakat megszégyenítő Cabernet Sauvignonig lesz itt minden. (Facebook-event)

A menet a szokásos, a kóstoló zárásig tart, bármikor érkezhettek.

Résztvevők:
Tüske Pince - Siller 2016
Heimann Családi Birtok - Kékfrankos 2016
Szekszárd Sebestyén Pince - Bikavér 2015
Pompás – Cabernet Franc 2015
Feiszt Pince - Cabernet Sauvignon 2013

 

További programok a www.bartokbelaboulevard.hu oldalon.