facebook share

Megjelenés: 2015. 08.14.

Múltidéző Piactér

Időpont: 2015. szeptember 12-13.multidezologo

Helyszín: Nehru Part

Idén ötödik alkalommal szervezi meg két napos rendezvényét a 165 éves Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. Az esemény a múlt és a jelen ötvözése, szeretnénk minél átfogóbb képet nyújtani a magyar gazdasági, történelmi, gasztronómiai, kulturális hagyományokról, bemutatva a magyar gazdaság fejlődésének fontosabb állomásait, a megfelelő kulturális, történelmi környezetben. Lesz nomád falu, középkori piactér, szakmák és mesterségek „utcája”, interaktív bemutatók, gyermek programok, színpadi programok és igazi magyar kézműves termékek. Az egész család jól érezheti magát rendezvényünkön, melyen a részvétel ingyenes!

Várjuk Önt szeretettel, hogy ezen a két napon kicsit visszavigyük a múltba!

Részletek hamarosan: http://www.bkik.hu/ weboldalon és a hamarosan induló www.multidezopiacter.hu oldalon.

 

 

Turizmus Világnapja

Időpont: 2015. szeptember 26-27.bum-logo

Helyszínek: Bartók Béla út, Falk Miksa utca, Deák Ferenc utca és környéke, Ráday utca, Király utca, KultUnio, Liszt Ferenc tér, Mikszáth tér és környéke, valamint Pozsonyi út és környéke

A Turizmus Világnapját 1980 óta tartják meg minden évben szeptember 27-én. Célja, hogy felhívja a turizmus társadalmi, gazdasági, kulturális és politikai értékeire a figyelmet. Világszerte különböző eseményekkel ünneplik, melyek fő témáját az Egyesült Nemzetek Turizmus Világszervezete határoz meg. Az idei év mottója: „Turisták milliói, lehetőségek milliói”

Idén is csatlakozunk ehhez az ünnephez történelmi sétákkal. Néhány sétát szeptember 26-án tartunk meg, hogy minél színesebb programokat tudjunk nyújtani a résztvevők számára. Részletes program augusztus végén várható a weboldalunkon: https://bevasarloutca.hu/esemenyek/

 

 

Guiness Rekord kísérlet, Terített asztalok Versenye és Ars Sacra a Ráday Feszten

Időpont: 2015. szeptember 26 és 27.

Helyszín: Ráday utca (szeptember 26-án), Bakáts tér (szeptember 27-én)sohologo

Nem kevesebbel, mint egy Guiness Rekord kísérlettel folytatódik a hagyományos Ráday utcai fesztivál, ezúttal Ráday Feszt néven! Ide várunk mindenkit, aki kicsit, vagy nagyon tud gitározni, aki kicsi vagy nagy, és aki kicsit vagy éppen nagyon lelkes, hogy részese lehet egy új magyar Guiness Rekordnak! A célunk, hogy a legnagyobb közös „Gitár Jammelésnek” a Ráday utca adjon helyet!

A tavalyi több száz szavazón felbuzdulva idén is megrendezésre kerül, ugyanezen az estén, a Terített Asztalok versenye, amely egyben játék is. Értékes nyereményekért indulhat mindenki, aki végigjárva a Ráday utcát leadja szavazatát a mustrán induló étteremre. Az estét divatbemutatók, és több gitár iskola bemutatkozása is színesíti.

Vasárnap közösség építő jelleggel a Bakáts téren „Nagy Agape” – Falunap keretében várnak mindenkit egy közös bográcsozásra.

Részletek hamarosan a weboldalon: https://bevasarloutca.hu/raday-utca/category/esemenyek/