facebook share

Antik és Modern Művészeti Fesztivál

 

2016. május 21. szombat, 14-22 óráig

12494843_1165024443510163_4946228573090206468_n 

 

Újra a miénk a Falk Miksa utca! Idén 16. alkalommal várják az érdeklődőket a késő estig nyitva tartó galériák gazdag és változatos, ingyenes programjaikkal 2016. május 21-én, szombaton.

Olyan nap ez, amikor beléphetünk bárhová, és szóba elegyedhetünk bárkivel. Megnyílnak a galériák, bepillanthatunk a „kulisszák mögé”, az utcán és az udvarokban zene szól, és még a pihenőpadok is műalkotások.

 

 

Árverési anyagát mutatja be a Nagyházi Galéria, amely erre a napra időzíti tavaszi nagy aukciós kiállításának megnyitóját. A műveket szakértő tárlatvezetés és művészeti előadások hozzák közelebb hozzánk. A májusi aukciójára készülő Biksady Galériában szecessziós ékszerek, keleti tárgyak és szőnyegek mellett 19-20. századi festményeket is megcsodálhatunk.

A BÁV helyiségeiben egész nap megtekinthetők a míves bútorok, értékes ezüst- és kerámiatárgyak. A nyári ékszerkollekció darabjaihoz pedig a fesztivál idején kedvezménnyel juthatunk hozzá.

Antik ékszerek, ezüst dísztárgyak, magyar ötvösök munkái közül válogathatunk az Art 001 üzletében. A Bardoni Interieur Kadosa-Kiss József műveiből, a Nautilus Antikvitás 19. századi magyar festők műveiből rendez kiállítást.

Mi mással, mint kerámiával, emellett ezüst dísz- és használati tárgyakkal várja látogatóit a Magyar Kerámia Galéria. Magyar és francia art deco tárgyak veszik körül a látogatót az Artcore Antik & Design és a Montparnasse galériában. Mintegy száz darab gyönyörű, felújított csillár közül válogathatunk a Csillárvarázs Galériában.

Az idén 25. születésnapját ünneplő Pintér Galéria és Aukciósház a Falk Art Fórum napján 25 százalékos kedvezménnyel kínálja közel 150 tételből álló kortárs gyűjteményének darabjait. És ha már ott vagyunk, betérhetünk a galéria borbárjába is egy kellemes baráti beszélgetésre.

A Moró Antik Galériában korabeli kártusok és tölténytáskák idézik meg az Osztrák-Magyar Monarchia világát, míg a Magyar-Francia Galéria 19. századi életképekkel várja a közönséget.

A szomszédos Wladis Galéria Hephaistos nyomában címmel kovácsoltvas tárgyakat mutat be.

 

A KUT (Képzőművészek Új Társasága) művészeinek kiállítását finisszázs keretében tekinthetjük meg a Haas Galériában, ahol szerepelnek 20. századi festmények, rajzok, valamint Bene Géza Tornácos csendélet című alkotása is. A gyönyörű szecessziós épület udvarán pedig Wessely Ernő ad hangulatos harmonikakoncertet. A neves MissionArt Galériában nagybányai festőkkel ismerkedhetünk.

Hári Anikó ingyenes ékszer divattanácsadással és ékszerbecsléssel várja a fesztiválozókat, valamint bemutatja legújabb, Szeder elnevezésű garnitúráját is.

A Neodeco Galéria „minden, ami retro” szlogennel tessékeli be az érdeklődőket.

 

Az utcára kitelepülnek a Képzőművészeti Egyetem diákjai.

 

A gyerekek, a jövő műgyűjtői idén kiemelt figyelmet kapnak a FAF-on.

A kézműves foglalkozásokon kívül nyomozójáték, zsonglőrbemutató, – ahol a gyerekek ki is próbálhatják a különböző zsonglőreszközöket – is várja a kicsiket.

Ezenkívül a Miksa Cafénál  hulladékból Recycle Falu épül az utcán, és elkél az aszfaltrajzos segítség is, várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

 

A délután folyamán többször is indulnak művészeti és várostörténeti séták az utcában. Új színfolt lesz idén a Resident Art-ot képviselő Schneller János művészettörténész programja, aki sétája során több galériába is betér.

Slam poetry bemutatót tart a Miksa Café, az előadók a szavak erejével igyekeznek majd földbarát gondolatokat, érzéseket ébreszteni a közönségben.

A zene idén is nagy szerepet kap a fesztiválon. A színpadon Kozma Orsi és triója lép fel, valamint a ByTheway, a Tóth Aladár Zeneiskola együttesei és a Brezy Group jazz együttese.

A Haas Daléria idei vendége a mindig nagy sikert arató Weszely Ernő lesz.

 

Kiállítók a Fesztiválon:

tokipompos

 

Családi vállalkozásunk, a Pacsirtai Bt. immáron 10 éve foglalkozik kézműves vendéglátással.
Bár az elmúlt évek alatt sokat változott a technológia, az arculat, de mindig is arra törekedtünk és törekszünk ma is, hogy a megszokott minőségű, ízű és zamatú hamisítatlan Töki Pompost kínáljuk a vendégeinknek!

 

 

 

zalai

 

Zalai dödölle

A tevékenységünk 1990-ben egyéni vállalkozóként kezdődött.

Zalai nép egyik legrégibb remeke, minden földi halandónak meg kell kóstolnia – kihagyhatatlan étek.

 

 

 

 

20160429_173954

 

 

Kürtös Kalács – Szépligetiné Gabriellától

 

 

 

 

 

szaszkaroly

 

 

Szász Károly ipar művész, aki antik porcelánból készít ékszereket, valamint Sonja Adler süteményes szobor alkotásait is készíti

 

 

 

 

01_városrészek_ff

Az Urban Sidewalker tervező csapat grafikái Budapestet mutatják be lenyűgöző aprólékossággal. Stílusok és változatos színhasználatuk nemcsak a modern, hanem a klasszikus ízlésűek figyelmét is felkeltik. Nemrég jelent meg portfóliójuk Bécsről, amelyet a Falk Art Fórumon is bemutatnak. Május hónapban a WAMP design közösség őket jutalmazta a hónap tervezője címmel.

 

 

 

 

IMG_1231

 

 

Fragola – kézműves fagylalt

 

 

 

 

 

kepzo

 

A Magyar Képzőművészeti Egyetem 2016-ban is bemutatkozik a Falk Art Fórumon.

Ennek keretében a fesztivál látogatói megismerhetik az egyszerre klasszikus értékekre épülő és a kortárs trendeket is képviselő 145 éves intézmény tanszékeit, hallgatói alkotásokon keresztül kapva ízelítőt az intézményben folyó munkáról.

 

 

 

 

kilim

 

Kilim szőnyegek

Van egy különös hangulatú, varázslatos hely az Irányi utcában, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni, és ahol nem lehet fél óránál kevesebbet eltölteni. Ez a KILIM. A kilimek szőtt, csomózás nélkül készült szőnyegek és nomád használati tárgyak Közép- és Kisázsiából, a Kaukázusból és Észak-Afrikából.

 

 

 

 

 

hari_eotvoskepzo

 

 

A Dél Budai Spektrum Oktató Kft., ötvös képzője is ott lesz a rendezvényen Hári Anikó meghívására. Az iskola tanulói a speciális brett asztalok mellett az ékszerkészítés különböző fázisait, ezen kívül cizellálást és kemencében történő zománcozást mutatnak be.

 

 

 

 

 

zsotersajthaz

 

Zsótér Sajtház, Gyúró

gomolyasajtok, mozzarella, bükkfán füstölt parenyica, érlelt ‘feta’, camembert, érlelt  trappista ínyenceknek, érlelt  kecskesajt, kakkukfüves érlelt tehénsajt, zöldfüszeres-fokhagymás krémsajt, halloumi grillsajt és  juhsajtok

 

 

 

Minden kedves látogatót szeretettel várunk!

 

programok2016

 

 

További részletek a Falk Art Fórum weboldalon és facebook oldalon!