Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Szkéné Színház

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületében működő Szkéné Színház közel négy évtizede meghatározó, a legifjabb és legidősebb generációt összekötő kulturális helyszíne a 11. kerületnek.

A Bartók Béla út közvetlen közelében működő művészeti bázis számos ismert, nemzetközi ismertségre szert tett alkotónak teremtett lehetőséget a kiinduláshoz és a hosszabb távú működéshez is. Itt kezdett a Krétakör, de itt játszik a töretlen népszerűségnek örvendő idén 15 éves Pintér Béla és Társulata is. Mellettük (és velük) olyan nevek és csapatok lépnek fel, mint Csákányi Eszter, Stefanovics Angéla, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Fodor Tamás, a Nézőművészeti Kft., a Psix Project, a Vádli Alkalmi Színházi Társulás, a Forte Társulat vagy a legfiatalabb k2 Színház. Ezek a példaként felhozott nevek is mutatják a Szkéné Színház repertoárjának műfaji sokszínűségét: egyaránt nézhetünk egyszemélyes esteket, gyerekelőadásokat, táncszínházi produkciókat vagy zenés darabokat. Ennek következtében a Szkéné látogatói köre rendkívül széles, a kisgyermekektől a nyugdíjasokig minden korosztályt lefed – nem csoda hát, hogy a 150 néző befogadására alkalmas modern színházterem mobilis nézőtere szinte minden este megtelik.

A 21. század követelményeinek megfelelő színház  Dunára néző, panorámás fogadó- és kiállítóhellyel is rendelkezik, ahol az előadások után a fellépő művészekkel is lehet találkozni A színház célja kimagasló művészi értékeket képviselő alkotók felkutatása, támogatása, hosszú távú együttműködések, koprodukciók kialakítása, valamint gyermekelőadásokkal, beavató színházi programokkal, kiállításokkal, fesztiválokkal is gazdagítani a Budapest, azon belül a 11. kerület kínálta művészeti eseményeket, a megújuló kulturális városközpont életét. Szeretnénk, ha az egyetemisták mellet a kerület lakói is rendszeres látogatóink, „bérleteseink” lennének.

Ne csak láss. SzkéNézz!

Facebook: https://www.facebook.com/Szkene

https://www.facebook.com/Szkene/photos/a.331752696881435/2925388670851145/?type=3

Online közvetítések https://www.facebook.com/Szkene/posts/3058503654206312

1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. K épület, II. em.
+36 20 384 6049

http://www.szkene.hu
Szkéné Színház