Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Próféta Galéria

Impozáns kiállítótér, amely a művészet és mecenatúra összefogása által példaértékű kereskedelmi modellt is kínál, a Bartók Béla kulturális utca méltó jelképe.
Újbuda életének csaknem elfeledett darabja támadt föl 2012. március 8-án, amikor az 1905-ben épült impozáns Eraviszkusz-ház aljában a korábbi Műegyetem kávéház, később Próféta Söröző Étterem, majd házasságkötő terem helyén megnyílt a Próféta Galéria. A galériát létrehozó Réti László és Faragó Tibor célja kezdettől a kortárs képzőművészeti szcéna gazdagítása volt egy olyan kiállítótérrel, ahol kiállítások mellett egyéb kulturális rendezvények, könyvbemutatók, kamarakoncertek is helyet kaphatnak.
2013 szeptemberétől, Próféta Galéria 2.0 címmel, a galéria életében az eddigi értékek megőrzése és megtartása mellett egy új koncepciót, a művészet és mecenatúra szükségszerű összekapcsolódását segítő modellt indított útjára Kenessei András művészettörténész, és Simkó János marketingkommunikációs szakember.
A Próféta Galéria elhelyezkedése és belső tér-együttese nagyszerű lehetőségeket kínál a fenti koncepció megvalósításához. A forgalmas tér és út, más galériák és vendéglátóhelyek közelsége, a nagy kirakati ablakfelületek betekintésre, párbeszédre, részvételre csábítanak, ezért a galéria méltó szimbóluma és jelképe lehet a Bartók Béla kult-utcának is. A Próféta Galéria ebben az együttműködésben is az szeretne lenni, amit a nevében hordoz: hírnök, szóvivő, beszélő. A Kortárs művészetek hírnöke, a modernitás és kreativitás szóvivője… Beszéljen hát közérthetően a vizuális és akusztikus kultúra nyelvén!

 

1111 Budapest, Szent Gellért tér 3.
+36 20 313 2000

http://www.profetagaleria.hu/
K-P 15.00-19.00
Próféta Galéria