Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Molnár C Pál Múzeum

A Bartók Béla útról néhány perces séta a Gellérthegy korzóján, a Ménesi úton a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum, ami kult-utca forgatagában fölkínálja egy jellegzetes művészegyéniség portréját, valódi föltöltődést nyújt a példaértékű személyiség bemutatása által.

Molnár C. Pál festőművész a Gellérthegy oldalában, egy Ménesi úti villában élt és alkotott 50 éven át. Halála után, 1984-ben lánya, dr. Csillag Pálné Éva, a művész egykori műtermében családi gondozású magánmúzeumot hozott létre. A témában, stílusban, technikai megoldásban szokatlanul változatos életmű mellett a művész személyes használati tárgyai és a családi emlékezet keltik életre az alkotót. A gazdag művészeti hagyaték keresztmetszetét mutatja be a Molnár C Pál kiállítás. A család egykori lakásából kialakított szomszédos a Tavasz-Teremben „Művésztükör” sorozatban egy másik magyar mester családi hagyatékából válogatott kiállítással várja a látogatókat.

Facebook: www.facebook.com/Molnar-C-Pal-Muterem-Muzeum

https://www.facebook.com/mcpmuzeum/posts/2732855590085529

1118 Budapest, Ménesi út 65.
+36 30 201 1073

http://www.mcpmuzeum.hu
Cs-Szo 10.00–18.00
Molnár C Pál Múzeum