Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Kortárs Építészeti Központ (KÉK)

A Kortárs Építészeti Központ 2005-ben jött létre, civil kezdeményezésként. Működését alapvetően önkéntes munkára és magánerőre alapozva kezdte meg; a kezdeti célok között a magyar szakma és a nemzetközi irányok, eredmények, célok, a releváns szakmai példák párhuzamos bemutatása, illetve a nemzetközi hálózatépítés szerepelt. Ezzel párhuzamosan megindult a támogatói háttérbázis építése: a kuratóriumi tagok mellett a hamarosan több száz fősre duzzadó önkéntesi hálózat elengedhetetlennek bizonyult a szervezet fenntartásában, a programok működtetésében.

A szervezet 2006-tól állandó helyszínen és nyitott jelleggel működött a budapesti Nefelejcs utca 26. szám alatt 2008-ig. 2008 áprilisától a KÉK saját helyszín hiányában külső helyszíneken valósította meg programjait. 2015 végétől a szervezet újra állandó helyen és nyitott jelleggel, a budapesti Bartók Béla úton, egy korábbi üzlethelyiségben működik.

A 2015-2016-os tízéves évfordulóhoz kapcsolódóan a KÉK új támogatói kampányt indított, a központba „a világ első építész sörét”, a C10-et helyezve. A kampány a 2016-os Design Management Díj elismerő oklevelét nyerte el. Emellett a KÉK tevékenységét 2015-ben a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala „a magyar kortárs építészet, urbanisztika és tudatos civil társadalom ügyének meghatározó képviselőjeként” Millenniumi Díjjal ismerte el.

1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
+36 30 522 5994

http://kek.org.hu/
Kortárs Építészeti Központ (KÉK)