Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Nemes Galéria

A galéria alapítója és tulajdonosa, Nemes Gyula az 1980-as évek második felétől foglalkozik festmények, műtárgyak és bútorok bemutatásával, kereskedésével budapesti galériáiban. 1994-től a Budán található Városmajor Galériában, 1997-től a Falk Miksa utcában egy kétszintes, reprezentatív galériában tekinthető meg az aktuális kínálat. 2008. nyarán nyílt meg a galéria harmadik kiállítóterme Budapest egyik legreprezentatívabb épületében, a Gresham Palotában.

A Nemes Galéria fő profilja a XIX-XX. századi magyar festmények és grafikák kiállítása, adás-vétele, de emellett megtalálhatók XVI-XX. századi külföldi mesterek alkotásai, valamint különleges műtárgyak, Zsolnay, Gorka kerámiák, bútorok. Az utóbbi években tapasztalható gyűjtői és vásárlói igények változásával a galéria is szélesítette a kínálatát: így a magyar klasszikusok és a régi külföldi mesterek munkái mellett egyre nagyobb szerepet kapnak az 1945 utáni időszak művészetének jeles alkotói. A galéria sikerének kulcsfontosságú záloga, hogy jelentős szakmai háttér nyújt hiteles, pontos és megbízható információkat az érdeklődőknek, gyűjtőknek a galériában felbukkanó műtárgyakról. A művészettörténeti kutatásokban, a műalkotások szakvéleményezésében a legelismertebb magyar- és külföldi szaktekintélyek is részt vesznek.

2001-től több alkalommal jelent meg a galéria évkönyve, amely évről-évre az újonnan felbukkanó, elveszettnek hitt vagy lappangó műalkotásokat volt hivatott bemutatni, és így a nagyközönség számára is hozzáférhetővé tenni. A festmények, grafikák, szobrok minőségi reprodukciói mellett művészettörténeti tanulmányok, publikációk is helyet kaptak a kiadványban, elősegítve a magyar művészet ismert, és kevésbé ismert művészeinek és alkotásaiknak megismerését.

A galéria állandó résztvevője a Falk Miksa utcai rendezvényeknek (Falk Art Fórum, Műgyűjtők éjszakája) – amely kiváló alkalom az érdeklődőkkel, gyűjtőkkel való kötetlen beszélgetésnek.

A galéria honlapján figyelemmel kísérhető a folyamatosan frissülő aktuális kollekció mellett a galéria által rendezett kiállításokon bemutatásra került művek képanyaga és katalógusjegyzéke. 2007. év végén megrendezésre került, Jeges Ernő szentendrei festőművész munkásságát bemutató tárlat, amely magángyűjtők, fővárosi- és vidéki múzeumok együttműködése révén valósulhatott meg. E kiállítás anyagáról a nyomtatott katalóguson kívül, már virtuális túra is készült, amely megtekinthető a weboldalon.

A tulajdonos és a galéria munkatársai fontosnak tartják az eladókkal és a vevőkkel való folyamatos kapcsolattartást, ahogy a múzeumokkal, a hazai- és a külföldi művészettörténészekkel való együttműködést is.

A galéria díjmentesen végez szaktanácsadást, értékbecslést; továbbá vállalja festmények művészettörténeti kutatását, szakvéleményeztetését.

Reméljük a jövőben Ön is meglátogatja galériánkat!

1055 Budapest, Falk Miksa u. 28.
+36 1 302-8696
+36 1 302-8698

http://www.nemesgaleria.hu
Nemes Galéria