Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Art&Antique Street

Alakult: 2006 Tagok: 25 Térkép Üzletek facebook

Van Budapest szívében, Lipótvárosban egy hangulatos, fákkal szegélyezett utca, amely a legigényesebb galériáknak, műtárgykereskedéseknek, aukciós házaknak ad otthont.  A Falk Miksa utca az elmúlt évek során Budapest legfontosabb műkereskedelmi csomópontja lett. A rendszerváltás időszakában a BÁV kirendeltsége volt az egyetlen régiségbolt az utcában, akkoriban még állami vállalat. A pesti régiségkereskedők aztán lassacskán rájöttek, hogy ha – párizsi és római kollégáikhoz hasonlóan – ugyanabba az utcába vagy városrészbe költöznek, az segít felvirágoztatni az üzletet.

Néhány év alatt a Falk Miksa utcában, a Szent István körút és a Balaton utca között több mint húsz új üzlet nyílt, mára pedig mintegy ötven kereskedő várja a vásárlókat ezen a környéken. Az évente megrendezett Falk Art Fórum Fesztivál is erősíti jelenlétüket Budapest kulturális életében.

A boltok kialakítása egyedi: akad egészen apró üzlethelyiség, és olyan is, ahol több szinten válogathatunk a bőséges áruválasztékból. Találunk egy-egy témakörre, vagy stílusra: ékszerre, porcelánra, a keleti művészetekre, vagy éppen az art deco-ra fókuszáló boltokat, míg sok helyen a festményektől a szőnyegeken át az ezüsttárgyakig számtalan egyedi műtárgy kapható.

Aukciós házként is működik az üzletek egy része, árveréseiken külföldi és hazai gyűjtők egyaránt vadásznak ritkaságokra. A kortárs művészettel foglalkozó galériák programját is érdemes figyelni, hiszen gyakran rendeznek kiállítást egy-egy művésznek, vagy művészcsoportnak.

2006 tavaszán született az ötlet: nyisson a Falk Miksa utca is a nagyközönség felé. Így indult a Falk Art Fórum Antik & Modern Művészeti Fesztivál. Évek óta látogatók ezreit vonzza ez a színes esemény. Részben ennek is köszönhető, hogy sokan ma már csak galériás negyedként emlegetik a környéket. Évről évre egyre több kulturális és szakmai program csalogatja ide az érdeklődőket a világ minden tájáról.

A szervezők szívesen látnának további szponzorokat, hogy a Falk Art Fórum fesztivál magas színvonalát a jövőben is tartani tudják, és egy alkalom helyett évente akár több napon is a nagyközönségé lehessen az utca. Olyan rendezvényről van szó, amelyet immár 15 éve életben tart és sikerre visz a mintegy 50 résztvevő művészeti galéria és régiségkereskedés, és számos önkéntes lelkes összefogása.

A fesztiválon túl egész évben várja az érdeklődőket a Falk Miksa utca és környéke, hiszen számos üzlet található a Balassi Bálint utcában, Balaton és Markó utcában is. Lehet itt művészeti előadásokat hallgatni, kiállításokra, galéria tárlatvezetésekre járni, vezető muzeológusokkal, műtárgykereskedőkkel beszélgetni.

 


Miért érdemes a Falk Miksa utcába látogatni?

Különös kincsekre bukkanhat az ember a kellemes hangulatú Falk Miksa utca antikvitással és kortárs művészettel foglalkozó üzleteiben. Fedezzük fel együtt elfeledett értékeinket, találkozzunk a Galériás negyedben!

Küldetésünk

A történelmi értékeket kézzel fogható közelségbe hozzuk az emberek számára, így az antik tárgyak ismét egy-egy család tagjává válnak. Nem minden régi és értékes tárgy megfizethetetlen, az élmény, amit ad viszont az.


Galéria