Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a bevasarloutca.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Álmodd meg a Bartók Béla Boulevard új közösségi padjait!

Pályázati kiírás

Pályázat célja

A Bartók Boulevard Egyesület és a Bevásárlóutca Menedzsment (BUM) közös pályázatot ír ki, hogy új mobil utcabútorok varázsolják még élhetőbbé a Bartók Béla Boulevardot az itt élők és ide látogatók számára. Fontosnak tartjuk a fiatalok bevonását, hogy ők is vegyenek részt környezetük alakításában, mindig járjanak nyitott szemmel és ne féljenek elmondani véleményüket, javaslataikat.

Az 2013 szeptemberében kezdeményezett összefogás (Bartók Boulevard Egyesület, korábbi nevén Kult11) a Bartók Béla út és közvetlen környezetének társadalmi téren is aktív magánszemélyei, civil szervezetei, üzleti vállalkozásai, galériái, valamint vendéglátóipari egységei között szerveződött. Annak érdekében történt mindez, hogy egyfajta megújítást hozzon a Bartók Béla út kulturális és társadalmi életébe és a Főváros egyik kiemelt adottságokkal bíró központi szerepet betöltő főutcájává váljon.

Céljuk az, hogy a Bartók Boulevard márkanév alatt integrálja, mind azon aktorok tevékenységét, törekvéseit, akik egy prosperáló és élhető jövő orientált vonzó hellyé kívánják fejleszteni ezt az egykor szebb napokat megélt „szabadtéri plazát”. A Bartók Béla Boulevard brand célja komplex módon megteremteni a hely múltbeli és jelenlegi karakterének megfelelő, dinamikus információ- és energiaáramlást. Erős kötődést az itt élő, dolgozó, tanuló vagy éppen közösségi, baráti hálózatokat itt megélő emberek és csoportok számára, amely támogatja a kreatív gondolatokat, újragondolja a városi köztér 21. századi lehetőségeit. Egy újfajta humán tőke alapjainak kidolgozását tűztük ki célul, amelyik partnerségi viszonyokra épül, és közvetlen kapcsolatot teremt a gazdaság, a kultúra és a privát szféra között.

Ezen törekvések támogatója a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által létrehozott Bevásárlóutca Menedzsment (BUM Nonprofit Kft.), mely felkarolja, segíti és összefogja az utcákat és az ott működő vállalkozókat, hogy a meglévő értékeket megőrizze, a meglévő közösségeket tovább építse. Ápolja a meglévő értékeket, kulturális és egyéb programok szervezésével bíztatja arra a lakosságot, hogy aktívan vegyen részt a város életében és megismerésében. Összefogja a vállalkozásokat, hogy azok egymást ismerve és segítve működhessenek. Segíti az információátadást, és arra törekszik, hogy a főváros utcáiban egyre kevesebb üresen álló üzlethelyiséggel találkozhassanak az ottélők és a turisták. Népszerűsíti a tematikus utcákat, marketing tevékenységgel, kommunikációval támogatja a lokális kezdeményezéseket és képviseli az utcák véleményét és érdekeit a közéletben. Megtalálja azokat, akik közösen dolgoznak a főváros, a kereskedelem és a turizmus fejlesztéséért, és lehetőséget biztosít az utcákkal közös együttműködésre.

Ezen pályázat keretén belül szeretnénk a Bartók Béla Boulevard közösségépítő erejét tovább növelni és a környezetet minél komfortosabbá tenni, hogy minden térhasználó örömmel töltsön időt ebben a városrészben.

 

Pályázat tárgya

Olyan utcabútorok, padok létrehozásáról van szó, mely hozzáad a tér kulturális, közösségi értékéhez, illeszkedik a városképhez és a helyi előírásokhoz, ugyanakkor megvalósítható (legyártható és ésszerű az előállítási költsége), környezetbarát, fenntartható, mobil, azonban a burkolat sérülése nélkül rögzíthető, hogy annak eltulajdonítása ne legyen egyszerű jogosulatlanok számára. A pad egyik alapanyaga mindenképpen legyen fa.

 

Pályázók köre

Pályázaton indulhat minden 18. életévét betöltött magánszemély, aki lehet Felsőoktatási intézmény aktív tanulója, de lehet olyan, aki már esetleg a szakmában dolgozik és képes nem csak a designt megálmodni, hanem az adott pad gyártását is részletesen le tudja írni és hozzá költségvetést készíteni. A pályázat elkészítéséhez bevonhatók további hallgatók, azonban nyertes pályázat esetén, a pályázatot benyújtó személy részesül a támogatásban.

 

Pályázat díjazása

Fődíj

A zsűri által kiválasztott nyertes pályázó 100.000,- Ft pénzügyi támogatásban részesül.

Külön díj

Az első 5 értékelhető pályázatot beküldő 15.000,- Ft két fő részére beváltható kupont kap, mellyel a Bartók Béla Boulevardon az egyik vendéglátó egységben fogyaszthatnak el egy ebédet/vacsorát.

 

Pályázat benyújtásának menete

Pályázat meghirdetése: 2021. szeptember 15.

Pályázat meghosszabbított beadási határideje: 2021. november 10.

 • Pályázati adatlap (letölthető dokumentumok a kiírás alatt, a lap alján találhatók)
 • Pad látványterve
 • Pad gyártásának főbb paraméterei (miből készül, mekkora, kb milyen a súlya)
 • Pad előállításának becsült költségvetése

A pályázati anyagot az info@bevasarloutca.hu e-mail címre várjuk.

7 tagú zsűri dönt a pályázatokról.

Eredményhirdetés: 2021. november 22.

Díjátadó tervezett dátuma (járvány és egyeztetések függvényében) 2021. november 24.

Zsűri tagjai

 • Budapest Főváros Önkormányzata, Erő Zoltán főépítész
 • Budapest Brand nZrt, Faix Csaba vezérigazgató
 • Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata, Barabás Richárd alpolgármester
 • Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata, Kulturális és Köznevelési Bizottság, Görög András elnök
 • Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Nemzetközi és Külgazdasági Kollégium, Rév András elnök
 • Bartók Béla Boulevard, Jáki Mónika menedzser
 • BUM Nonprofit Kft., Antal Attila igazgató

 

Pályázati projektek kiválasztása és értékelése

Főbb szempontok

 1. Illeszkedik a környezethez
 2. Megvalósítható
 3. Tartós (időtálló, mivel kültéren lesz) és fenntartható
 4. Megfelelő a használhatósága
 5. Költséghatékony megoldás
 6. Tervezés során, olyan utcabútorokat álmodjanak meg a tervezők, amelyek figyelembe veszik Budapest Településképi Arculati Kézikönyvét (TAK). A teljes kézikönyvet az alábbi linken találják, de az ide vonatkozó részt pdf formában le is tölthetik oldalunkról (lap alján találhatók a letölthető dokumentumok).
  Budapest Településképi Arculati Kézikönyv
 7. Környezetbarát
 8. Könnyen rögzíthető, de ugyanakkor mobillá tehető

 

A kiírók fenntartják a módosítás jogát!

Teljes pályázati kiírás

 

Pályázati adatlap (szerkeszthető)

 

Budapest Településképi Arculati Kézikönyv padokra vonatkozó része